Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Köp parkeringstillstånd

Parkeringstillstånd gäller 1/9–31/1 respektive 7/1–15/9

Både anställda och studenter ska primärt köpa sina parkeringstillstånd digitalt. Om det uppstår problem med den digitala lösningen, vänligen kontakta parkeringskontoret.

Är du entreprenör? Läs mer om parkeringstillstånd för entreprenörer.

NYHET!

Parkeringsplatserna utanför Ekonomicentrum kommer att kunna sägas upp, med kort varsel, under våren 2023. Vänligen ha detta i åtanke när du ska förnya ditt parkeringstillstånd och om du har ett parkeringstillstånd som sträcker över sig två terminer.

Digitala parkeringstillstånd

Universitetets terminsparkeringstillstånd köps digitalt. Dagbiljett går att köpa både digitalt och via Parkeringskontoret.

Köp och hantera ditt digitala parkeringstillstånd (ny flik).

Registrera registreringsnummer

Så fort du har betalat och registrerat fordonets registreringsnummer kommer ditt parkeringstillstånd att vara synligt för parkeringsvakterna och det behövs således inte något fysiskt tillstånd i framrutan för att få lov att parkera.

Parkera med olika fordon

Det går bara att registrera och parkera med ett fordon åt gången. Om du byter bil måste du logga in och skriva in det aktuella registreringsnumret inför parkeringen, annars gäller inte parkeringstillståndet.

Betalning – med kort eller Swish

Då det är osäkert om universitetet i framtiden kommer att ha möjlighet att göra löneavdrag för parkeringstillstånd går det endast att betala parkeringstillstånden med kort eller Swish. Priset är dock detsamma.

När du inte kan logga in

Medarbetare och verksamheter som inte kan logga in med ett Lucat-ID hänvisas till sina institutioner eller motsvarande för att få hjälp. Parkeringskontoret kan inte ta beslut om enskilda medarbetares behörigheter i Lucat.

Priser

Parkeringstillstånd anställda:
Budgetzon 330 kronor
Zon A         630 kronor
Zon B         860 kronor
Zon C         1100 kronor
Zon MV     1700 kronor

Parkeringstillstånd studenter:
Budgetzon 400 kronor
Zon A        780 kronor
Zon B       1080 kronor
Zon C       1380 kronor

Läs mer om villkor och bestämmelser kring parkering med parkeringstillstånd.

Parkeringstillstånd vid Medicon Village

Anställda som vill parkera vid både Medicon Village och Lunds universitet måste köpa ett parkeringstillstånd för zon MV. Detta tillstånd ger rätt att parkera vid såväl Medicon Village som i alla universitetets parkeringszoner. Parkeringstillståndet går att köpa via parkering.lu.se (Ny flik)

Parkeringstillstånd för entreprenörer

Tillståndet är ämnat för entreprenörer som har uppdrag på Lunds universitet under längre perioder. Det är giltigt för fordon i tjänst, parkerade på mark som tillhör eller förvaltas av Lunds universitet. Observera att tillståndet inte gäller på kommunens mark.

Tillvägagångssätt och kostnad:

  • Kontakta parkeringskontoret så får du hjälp.
  • Ett årstillstånd kostar 6000 kronor, exkl. moms. Tillstånd för kortare period än ett år kostar 600 kronor per tillstånd och månad.
  • Kostnaden faktureras och tillståndet gäller när fakturan är betald och tillståndet är registrerat i parkeringssystemet.
  • Tillstånd är inte bundet till ett specifikt fordon. Dock gäller tillståndet bara för ett fordon år gången.

Läs mer om villkor för parkeringstillstånd för entreprenörer.

 

Parkeringskontorets öppettider

Parkeringskontoret håller öppet efter överenskommelse.

Vänligen ring 046-222 70 96

Kontakt

Parkeringskontoret håller öppet efter överenskommelse.

Parkeringskontoret
parkering [at] service [dot] lu [dot] se

Lars Paulsson
+46 46-222 70 34

Besöksadress
Sölvegatan 14, Hus I, Lund