Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Köp parkeringstillstånd

Både anställda och studenter ska i första hand köpa sina parkeringstillstånd digitalt. Om det uppstår problem vid köp av digitalt parkeringstillstånd kan du kontakta parkeringskontoret.

Köp och hantera digitalt parkeringstillstånd

Oavsett om du vill köpa en dagbiljett eller ett terminstillstånd så gör du det enklast digitalt. Tryck på knappen och följ anvisningarna (kräver inloggning med ditt Lucat-ID)

Terminstillstånd gäller mellan 1/9–31/1 respektive 7/1–15/9. 

Registrera registreringsnummer

Så fort du har betalat och registrerat fordonets registreringsnummer kommer ditt parkeringstillstånd att vara synligt för parkeringsvakterna och det behövs därför inget fysiskt tillstånd i framrutan för att få lov att parkera.

Parkera med olika fordon

Det går bara att registrera och parkera med ett fordon åt gången. Om du byter bil måste du logga in och skriva in det aktuella registreringsnumret inför parkeringen, annars gäller inte parkeringstillståndet.

Betala med kort eller Swish

Då det är osäkert om universitetet i framtiden kommer att ha möjlighet att göra löneavdrag för parkeringstillstånd går det endast att betala parkeringstillstånden med kort eller Swish. Priset är dock detsamma.

När du inte kan logga in

Om du inte kan logga in med ditt Lucat-ID bör du i första hand ta kontakt med din institutionsadministration eller motsvarande. Parkeringskontoret kan inte ta beslut om enskilda medarbetares behörigheter i Lucat.

Priser för parkeringstillstånd

Anställda

Budgetzon: 400 kronor
Zon A: 790 kronor
Zon B: 1080 kronor
Zon C: 1380 kronor
Zon MV: 2630 kronor

Studenter

Budgetzon: 400 kronor
Zon A: 780 kronor
Zon B: 1080 kronor
Zon C: 1380 kronor

Villkor för parkering vid Lunds universitet

Parkeringstillstånd vid Medicon Village

Anställda som vill parkera vid både Medicon Village och Lunds universitet måste köpa ett parkeringstillstånd för zon MV. Detta tillstånd ger rätt att parkera vid såväl Medicon Village som i alla universitetets parkeringszoner. 

Parkeringstillstånd för entreprenörer

Tillståndet är ämnat för entreprenörer som har uppdrag på Lunds universitet under längre perioder. Det är giltigt för fordon i tjänst, parkerade på mark som tillhör eller förvaltas av Lunds universitet. Observera att tillståndet inte gäller på kommunens mark.

Tillvägagångssätt och kostnad:

  • Ett årstillstånd kostar 6000 kronor, exklusive moms. Tillstånd för kortare period än ett år kostar 600 kronor per tillstånd och månad.
  • Kostnaden faktureras och tillståndet gäller när fakturan är betald och tillståndet är registrerat i parkeringssystemet.
  • Tillstånd är inte bundet till ett specifikt fordon. Dock gäller tillståndet bara för ett fordon år gången.

Villkor för parkeringstillstånd för entreprenörer

Kontakt

Ring alltid innan du besöker parkeringskontoret. 

Parkeringskontoret
parkering [at] service [dot] lu [dot] se

Zoran Ivic
+46 46-222 43 14

Besöksadress
Sölvegatan 16, MNO-huset, Lund