Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Parkeringsplatser

Parkeringszoner

Lunds universitets parkeringsplatser är indelade i fem zoner: Budgetzon, zon A, zon B, zon C och zon MV. Du betalat lägst avgift när du parkerar i Budgetzonen och högst avgift när du parkerar i zon MV.

Karta över zoner och parkeringsplatser. (PDF 2,85 MB, ny flik)

Platser med laddstolpar

Lunds universitet har 24 laddstolpar fördelade på parkeringsplatser i anslutning till Elektroteknik, Kemicentrum och Geocentrum 2. För att kunna använda någon av dessa laddstolpar krävs att du först betalar avgift för din parkering. Läs mer om avgifter för parkering här. Laddstolparna är dimensionerade för upp till 11 kW.

För att ladda bilen behöver du ladda ner appen Mer Connect Sverige (Ny flik), från Google Play eller App Store och registrera dig som kund. Följ anvisningarna och börja sedan ladda din bil.

Notera att parkeringskontoret vid Lund universitet inte kan svara på frågor eller har ansvar för de laddstolpar som finns utplacerade. Alla betalning och kontakt gällande laddning görs via Mer Connect Sverige. (Ny flik)

Läs mer om abonemang för laddning på Mer Connect Sveriges hemsida. (Ny Flik)

Gästparkeringar

På de större parkeringsområdena finns biljettautomater för parkerande gäster.

Parkeringshus

Lunds universitet erbjuder 150 parkeringsplatser på våningsplan B1 och A1, i parkeringshuset Granathen på Tornavägen 10 i Lund. Platserna är alltså belägna på de nedersta våningsplanen. Se skyltar i parkeringshuset för att hitta till de platser som är reserverade av Lunds universitet. Notera även skylten i taket som indikerar att universitetets platser slutar. För att få parkera på en plats efter den skylten krävs ett parkeringstillstånd från Region Skåne.

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Ett antal parkeringsplatser är reserverade för rörelsehindrade. För att få parkera på dessa krävs ett kommunalt parkeringstillstånd för rörelsehindrade samt P-skiva. Maximal parkeringstid är fyra timmar vid parkering med P-skiva.
För att parkera under längre tid än fyra timmar behövs ett giltigt parkeringstillstånd från universitetet, utöver det kommunala parkeringstillståndet för rörelsehindrade.

Reserverad / Förhyrd  parkeringsplats

Det är möjligt för institutioner att reservera en parkeringsplats. Reservationen ger dig företräde till en viss plats och priset för en reservation varierar. Utöver reservationen krävs det att bilen som nyttjar platsen har ett giltigt zontillstånd eller en dagbiljett. Platsen behöver inte vara personlig och kan således användas av fler på institutionen.

Kontakta Parkeringskontoret för mer information. 

Kontakt

Ring alltid innan du besöker parkeringskontoret. 

Parkeringskontoret
parkering [at] service [dot] lu [dot] se

Zoran Ivic
+46 46-222 43 14

Besöksadress
Sölvegatan 14, Hus I, Lund