Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Parkeringsplatser

Parkeringszoner

Lunds universitets parkeringsplatser är indelade i fem zoner: Budgetzon, zon A, zon B, zon C och zon MV. Du betalat lägst avgift när du parkerar i Budgetzonen och högst avgift när du parkerar i zon MV.

Karta över zoner och parkeringsplatser. (PDF 2,85 MB, ny flik)

Gästparkeringar

På de större parkeringsområdena finns biljettautomater för parkerande gäster.

Parkeringshus

Lunds universitet erbjuder 150 parkeringsplatser på våningsplan B1 och A1, i parkeringshuset Granathen på Tornavägen 10 i Lund. Platserna är alltså belägna på de nedersta våningsplanen. Se skyltar i parkeringshuset för att hitta till de platser som är reserverade av Lunds universitet. Notera även skylten i taket som indikerar att universitetets platser slutar. För att få parkera på en plats efter den skylten krävs ett parkeringstillstånd från Region Skåne.

Hitta till parkeringshuset Granathen via Google maps (ny flik).

Parkeringsplatser för rörelsehindrade

Ett antal parkeringsplatser är reserverade för rörelsehindrade. För att få parkera på dessa krävs ett kommunalt parkeringstillstånd för rörelsehindrade samt P-skiva. Maximal parkeringstid är fyra timmar vid parkering med P-skiva.
För att parkera under längre tid än fyra timmar behövs ett giltigt parkeringstillstånd från universitetet, utöver det kommunala parkeringstillståndet för rörelsehindrade.

På Lunds kummuns webbsida kan du läsa mer om parkeringstillstånd för rörelsehindrade (ny flik).

Parkeringskontorets öppettider

Måndag:
08.00–09.00

Onsdag:
08.00–09.00

Fredag:
08.00–09.00

Övrig tid efter överenskommelse.

Kontakt

Parkeringskontoret
parkering [at] service [dot] lu [dot] se

Felanmälan och information
+46 46-222 70 96

Lars Paulsson
+46 46-222 70 34

Besöksadress
Sölvegatan 14, Hus I, Lund