Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studieadministrativa system

Här får du en översikt över vilka administrativa system som används för studieadministration, till exempel antagning, utbildningsinformation och studiedokumentation.

Lubas

Lubas är Lunds universitets utbildningsdatabas. Utbudsdelen i systemet innehåller information om universitetets samtliga kurser och program. Informationen används bland annat i antagningssystemet NyA, samt i utbildningspresentationer på lu.se och Antagning.se.

I Lubas finns också ett systemstöd för att inrätta och revidera kurs- och utbildningsplaner.

Läs mer om Lubas

NyA och NyA-webben

NyA är ett det nationella antagningssystem som landets universitet och högskolor använder sig av för att genomföra arbetet inom en antagningsomgång.

För personal på institutioner finns också webbverktyget NyA-webben. I NyA-webben hittar du exempelvis information om en persons anmälan, meriter och inskickade handlingar.

Läs mer om NyA-webben

Ladok

Ladok är universitetets studieregister som innehåller individuella uppgifter om alla studenter i den grundläggande utbildningen och forskarutbildningen. Ladok innehåller uppgifter om antagning, registrering, resultat och examina. 

Alla anställda vid Lunds universitet kan lätt komma åt delar av Ladoks innehåll genom Ladokportal för anställda.

Läs mer om Ladok och Ladokportal för anställda

Övriga system

Live @Lund

Live @Lund är en webbaserad studieportal med kurs- och programhantering för studenter och personal på Lunds universitet. Portalen erbjuder möjligheten att kommunicera, diskutera och hantera kurser, såsom inlämningsuppgifter och grupper. Live @Lund har integrationer med ett flertal system, exempelvis Ladok, Lucat, Urkund, LU-Play, TimeEdit3 samt Moodles quizpaket.

Till Live@Lund

Link

Link är ett system som omfattar hantering av mobilitet vid Lunds universitet. I Link skapar du en utlysning, hanterar studenters ansökningar samt mobilitetsavtal.

Till Link

För inloggningsuppgifter till Link, kontakta Link Mobility Support, Externa relationer, på linkmobilitysupport [at] er [dot] lu [dot] se eller 222 04 11.

Studentkonto och Studentportalen

Alla studenter vid Lunds universitet tilldelas ett IT-konto, kallat studentkontot. Studentkontot används för inloggning till e-post, Studentportalen, fillager, LU-kort, de allmänna datasalarna och bibliotekets nättjänster.

Studentportalen är en IT-tjänst där studenter själva kan utföra flera studieadministrativa rutiner, till exempel registrera sig, hämta sitt Ladok-utdrag och ansöka om examen.

Till Studentportalen

Sunet Survey

Sunet Survey är ett program för att göra webbaserade undersökningar, till exempel kursvärderingar. Med programmet  kan du enkelt skapa frågeformulär och distribuera undersökningar via länk eller e-post.

Läs mer om Sunet Survey

Till Sunet Survey

Sidansvarig:

Kontakt

Kontaktuppgifter finns på webbsidan för respektive system.

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen