Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Disciplinärenden

Här kan du hitta grundläggande information bland annat om vad som kan utgöra en disciplinförseelse och om hur hanteringen av disciplinärenden går till. I högerspalten hittar du länkar till formulär för att fylla i din anmälan om misstänkt disciplinförseelse.

Bestämmelser om disciplinära åtgärder mot studenter som till exempel fuskar på tentamen, bryter mot ordningsregler eller trakasserar andra finns i kapitel 10 i Högskoleförordningen (1993:100) som du kan nå på Sveriges riksdags webbplats, riksdagen.se, (öppnas i samma fönster). 

De olika stegen i ett disciplinärende

Klicka på respektive länk nedan för att läsa mer om de olika stegen

Mer om disciplinära åtgärder och det förvaltningsrättsliga förfarandet


Här kan du läsa mer om disciplinärenden och disciplinära åtgärder:

Studenter som är involverade i disciplinärenden kan söka stöd och rådgivning från Studenthälsan, Doktorandombudsmannen vid Lunds doktorandkår och Studentombudet vid Lunds universitets studentkårer. Kontaktuppgifter till dessa kan du finna genom att klicka på respektive funktions namn nedan. Respektive länk öppnas i samma fönster. 

Du som anmälare kan gärna informera studenten om att denna möjlighet finns. Kontaktuppgifter till Studenthälsan, Doktorandombudsmannen och Studentombudet finner du till höger under rubriken Kontakt.

Om du har några frågor om disciplinärenden generellt eller om just din anmälan specifikt är du välkommen att kontakta någon av oss som arbetar med dessa ärenden vid avdelningen Juridik med dina frågor. Kontaktuppgifter till avdelningen Juridik finner du till höger under rubriken Kontakt.

För att göra en anmälan klicka på någon av länkarna till anmälningsformulär nedan:

Anmälan för misstänkt vilseledande:
https://portalbas.adm.lu.se/anmalan-om-misstankt-vilseledande

Anmälan för misstänkt störande av verksamhet:
https://portalbas.adm.lu.se/anmalan-om-misstankt-storande-av-verksamhet

Anmälan för misstänkta trakasserier:
https://portalbas.adm.lu.se/anmalan-om-misstankta-trakasserier

Observera att du inte kan spara ner anmälningsformulär för att fylla i vid ett senare tillfälle samt att vissa fält är obligatoriska att fylla i. 

Kontakt

Vid frågor om hantering av disciplinärenden - kontakta:

Sofia Sjöstrand
Jurist
sofia [dot] sjostrand [at] legal [dot] lu [dot] se
+46 46 222 08 90

Johanna Alhem
Jurist
johanna [dot] alhem [at] legal [dot] lu [dot] se (johanna[dot]alhem[at]legal[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 09 85

Annelie Isaksson
Handläggare, utredare disciplinärenden
annelie [dot] isaksson [at] legal [dot] lu [dot] se
+46 46 222 09 11