Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arbetsskadeförsäkringar

Här kan du läsa mer om arbetsskadeförsäkringar.

Innehåll på sidan:


Om arbetsskadeförsäkring

Du kan ha rätt till ersättning om du skadar dig på arbetsplatsen, på väg till eller från arbetet, eller om du drabbas av en arbetssjukdom. 

Om du drabbas av en arbetsskada ska detta rapporteras till Försäkringskassan vilket du gör tillsammans med din chef och ditt skyddsombud.

Så rapporterar du

Så här rapporterar du arbetsskador och tillbud.

Ersättning vid arbetsskada

Du anmäler kostnader vid arbetsskada till Försäkringskassan och Afa Försäkring som utreder om din anmälan kan ge ersättning för inkomstförlust, läkemedelskostnader, sveda och värk eller andra skador och besvär. 

Tänk på att alltid spara eventuella kvitton för utgifter som du har haft i samband med händelsen.

Läs mer om vad du kan få ersättning för här:

När du arbetar på distans

Hur gäller arbetsskadeförsäkringen när du arbetar på distans, till exempel hemifrån? Det finns skillnader jämfört med om du skadar dig på jobbet. 

Läs på Afa:s webbplats om vad som gäller för arbetsskada när du arbetar på distans

Kontakt

Om du inte hittar det du söker på denna webbsida så kan du ställa en fråga via sektionen HR:s ärendehanteringssystem.