Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kommunikationsbyråer

Lunds universitet har avtal med kommunikationsbyråer i fem olika kategorier. Här hittar du information om hur avtalen ska användas samt kontaktuppgifter till respektive byrå.

Vänd dig alltid direkt till den byrå vars kategori du anser passar ditt uppdrag bäst. Observera att du alltså inte ska skicka ut din offertförfrågan (så kallad avropsförfrågan) till flera byråer samtidigt. Ramavtalen innebär att alla verksamheter inom LU måste anlita dessa byråer om tjänsten man vill köpa faller inom den upphandlade kategorin. I övriga fall gäller direktupphandling:

Direktupphandling

Kategorier för avtalen med kommunikationsbyråer

Medie- och anseendeanalyser

Universitetet har även ramavtal med Kantar Sifo för tjänster inom medie- och anseendeanalyser. Genom ramavtalet anlitas Kantar Sifo direkt utan att någon konkurrensutsättning behöver göras. 

Anlita Kantar Sifo

Fullservicebyrå

Garbergs

Fullservicebyrån har kapacitet att hantera helhetsuppdrag/produktioner, kampanjer etcetera och har bred kompetens inom kommunikationsområdet. Garbergs kan åta sig större koncept där beställaren har behov av hjälp inom såväl strategi och rådgivning som ren produktion och projektledning. Inom uppdragen kan digitala applikationer såväl som filmproduktion förekomma. Uppdragen kan storleksmässigt variera från omfattande produktioner till att vara av begränsad karaktär, inklusive uppdateringar av befintligt material. 

Kontaktuppgifter

Fredrik Byrfors, projektledare
fredrik [dot] byrfors [at] garbergsmalmo [dot] se 
+ 46 707 50 51 71

Anne Ketelsen, produktionsledare
anne [dot] ketelsen [at] garbergsmalmo [dot] se
+46 706 76 34 25

garbergsmalmo.se

Webbyrå, helhetslösningar för digitala koncept 

Inuse/ÅF Digital Solutions

Webbyrån har kapacitet att hantera uppdrag som innefattar alla faser i ett digitalt projekt, från analys och strategi till koncept och design för en digital lösning. Inuse kan också leverera tekniskt implementerade lösningar, såsom en webbplats, app eller blogg. Det är möjligt att köpa enskilda delar av den digitala utvecklingsprocessen, till exempel formgivning och interaktionsdesign eller informationsstruktur och taxonomi.

Kontaktuppgifter

Nina Pettersson
nina [dot] pettersson [at] inuse [dot] se
+46 730 585751

inuse.se

Digital byrå med särskild kompetens inom marknadskommunikation och sociala medier

BBDO Nordics (tidigare Ehrenstråle)

BBDO Nordics hanterar uppdrag med särskilt fokus på digital marknadskommunikation och sociala medier. Uppdrag kan gälla rådgivning och produktion för digitala kampanjer, sociala medier, sökoptimering och sökmarknadsföring.

Kontaktuppgifter

Camilla Mossfeldt, Business Director
camilla [dot] mossfeldt [at] bbdonordics [dot] com
+46 730 88 12 22

bbdonordics.com

Byrå med särskild kompetens inom grafisk formgivning, med extra hög kompetens inom området bild

Bergström & Co

Bergström levererar produktioner, kampanjer etc. Byrån har bred kompetens inom kommunikationsområdet i stort och grafisk formgivning och projektledning i synnerhet. Uppdrag inom denna kategori innebär produktioner med särskilda krav på bildspråk/bildbehandling där tyngdpunkten ligger på bilden som bärare av budskapet.

Kontaktuppgifter:

Magnus Bergström, AD/grafisk form och projektledning
magnus [at] bco [dot] se 
+46 708 70 76 76

bco.se 

Byrå med särskild kompetens inom visuellt uttryck, med extra hög kompetens inom infografik

Kolossal

Kolossal har kapacitet att hantera olika typer av produktioner med starkt visuellt uttryck, oberoende av kanaler och format. Byrån har spetskompetens i att tydligt och effektivt gestalta information i bild, rum och text. Uppdragen kan avse till exempel idégenerering, visuella presentationer, infografik och enklare animationer. Uppdragen kan storleksmässigt variera från omfattande produktioner till att vara av begränsad karaktär.

Kontaktuppgifter

Elin Haraldsson, projektledare
elin [at] kolossal [dot] se 
+4673650 98 02

Martin Sandström, art director
martin [at] kolossal [dot] se 
+4673386 14 86

kolossal.se

Media-Tryck – universitetets interntryckeri med egen layoutavdelning

Utöver de externa byråerna kan också Media-Tryck hjälpa till med formgivning, originalproduktion, boksättning och illustration/infografik. Media-Tryck har lång erfarenhet av att producera trycksaker i enlighet med Lunds universitets grafiska profil. Hit kan du vända dig oavsett vilken typ av uppdrag du behöver hjälp med.

Kontaktuppgifter

Richard Ringhov
+46 46 222 91 76 (direkt till Richard)
+46 46 222 32 67 (Media-Tryck)
richard [dot] ringhov [at] service [dot] lu [dot] se

Media-Trycks webbplats

Att tänka på vid beställning

I mallen för uppdragsbeskrivning nedan finns ett antal punkter som är bra att ha tänkt igenom innan du kontaktar byrån. En bra uppdragsbeskrivning skapar goda förutsättningar för att levererad vara eller tjänst motsvarar dina behov och önskemål. 

Mall för uppdragsbeskrivning – Kommunikationsbyrå (Word – 86 kB, nytt fönster)

Det är viktigt att vi alltid utgår från den grafiska profilen när vi kommunicerar i Lunds universitets namn. Försäkra dig därför om att allt tryckt och digitalt material som produceras av en extern kommunikationsbyrå följer regler och anvisningar i den grafiska manualen.

Råd och stöd

Behöver du råd och stöd vid beställning av tjänster hos de upphandlade byråerna eller har frågor om hur avtalen ska användas, kontakta sektionen Kommunikation via grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Kontakt

För övergripande frågor om upphandling eller synpunkter på befintliga avtal:

Inköp och upphandling

För råd och stöd inför en beställning eller vid frågor om hur avtalen ska användas, kontakta:

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Lars Uhlin
Avdelningschef Media och profilering
/Kommunikationsstrateg
+46 46 222 33 05
lars [dot] uhlin [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Maria Wendel
Kommunikatör
maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 07

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16