Producera material för tryck

Information, tips och goda exempel

När du producerar material för tryck behöver du ta hänsyn till olika tekniska förutsättningar. På dessa sidor hittar du information och tips för hur du tar fram material i bästa kvalitet.

Undersidor

Mallar för ditt arbete

För att underlätta ditt arbete finns layoutmallar i Indesign (benämns ofta gridmallar) och i Powerpoint (för vetenskaplig poster), samt brevmallar för Word. Samtliga mallar finns för nedladdning i universitetets Bild- och mediebank. 

Gå till Bild- och mediebanken

Vad är en gridmall?

När vi hänvisar till layoutmallar så använder vi ofta också termen gridmall. Våra layoutmallar för programmet Indesign är uppbyggda enligt olika typer av grid – det vill säga olika typer av stödlinjeraster/rutnät. Gridmallsystemet bidrar till att göra den grafiska produktionen enklare och snabbare, och hjälper dig att sätta samman logotyp, rubriker, texter, bilder och grafiska element till en enhetlig och välbalanserad layout. Genom att utgå från gridmallarna säkerställer vi att olika typer av kommunikationsmaterial produceras efter samma layoutprincip. Detta bidrar i sin tur till att Lunds universitet får ett konsekvent och enhetligt visuellt uttryck.

Läs mer om gridmallarna samt se exempel på hur du kan arbeta med dessa

Media-Tryck

Universitetets interntryckeri, Media-Tryck, kan hjälpa till med formgivning, originalproduktion, boksättning och illustration/infografik. Media-Tryck har lång erfarenhet av att producera trycksaker i enlighet med Lunds universitets grafiska profil. Hit kan du vända dig oavsett vilken typ av uppdrag du behöver hjälp med.

Gå till Media-Trycks webbplats

Kontakt

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16