Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Du som är student eller anställd vid universitetet kan köpa ett parkeringstillstånd för parkering vid universitetets parkeringsplatser.

NYHET!

Parkeringsplatserna utanför Ekonomicentrum kommer att kunna sägas upp, med kort varsel, under våren 2023. Vänligen ha detta i åtanke när du ska förnya ditt parkeringstillstånd och om du har ett parkeringstillstånd som sträcker över sig två terminer.

Digitala parkeringstillstånd

Parkeringstillstånd för såväl en hel termin som för en dag köper du digitalt.

Läs mer om digitala parkeringstillstånd.
Köp och hantera ditt digitala parkeringstillstånd (Ny flik).

Observera att dagbiljetter endast gäller vid parkeringsområden där "P-tillstånd erfordras eller dagbiljett" anges på områdesskyltarna. Dagbiljetter gäller alltså inte vid skyltning med endast "P-tillstånd erfordras".

Parkeringsplatser

Lunds universitet erbjuder parkeringsplatser både utomhus och inomhus. Platserna är indelade i fem zoner: Budget, A, B, C och MV. Det finns även platser avsedda för förare med rörelsehinder.

Läs mer om parkeringsplatser här.

Laddplatser för elbilar

Lunds universitet har 24 laddstolpar fördelade på parkeringsplatser i anslutning till Elektroteknik, Kemicentrum och Geocentrum 2. Läs mer om laddstolpar, villkor och betalning.

Villkor för parkering

Läs mer om vad som gäller när du parkerar vid Lunds universitet.

Avgifter för parkering

Det finns olika sätt att betala när du parkerar på Lunds universitet parkeringsplatser.

Läs mer om olika betalningssätt för parkering.

Kontakt

Parkeringskontoret håller öppet efter överenskommelse.

Parkeringskontoret
parkering [at] service [dot] lu [dot] se

Lars Paulsson
+46 46-222 70 34

Besöksadress
Sölvegatan 14, Hus I, Lund