Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kommunikation och grafisk profil

Vem vill du nå, vilket är budskapet, hur når du ut och hur ska det se ut?
Lunds universitet har ett högt anseende både i Sverige och internationellt. För att värna om och förstärka denna position krävs högsta kvalitet – det handlar inte bara om vad vi gör utan också om hur alla medarbetare kommunicerar det vi gör.

På dessa sidor hittar du information, riktlinjer, mallar och verktyg som rör kommunikation och grafisk profil. Syftet med detta stöd är dels att underlätta ditt kommunikationsarbete, dels att bidra till ökad synlighet, ett tydligare varumärke och mer effektiv kommunikation.

Genvägar:

Rådgivning och kontakt

Om du har utmaningar eller frågor som rör kommunikation och undrar vilket stöd som finns att få kan du kontakta en kommunikatör på din fakultet/motsvarande eller inom någon av avdelningarna på sektionen Kommunikation, för rådgivning.

Gå till sidan Kontakta en kommunikatör

Har du en nyhet eller ett evenemang som du vill nå ut med?

Behöver du hjälp med en bra nyhet som du tycker ska komma till medias kännedom kan du kontakta fakulteternas pressansvariga, eller sektionen Kommunikations avdelning för Nyheter och media.

Läs mer på sidan Press och nyheter

Har du ett evenemang som är öppet för allmänheten? Alla medarbetare kan själva lägga in händelser i universitetets gemensamma kalendarium, som visas på startsidan på lu.se.

Läs mer om hur du lägger in en händelse i kalendariet på lu.se

Funderar du på om ditt innehåll kan platsa i någon av universitetets sociala kanaler? I nedanstående dokument sammanställs Lunds universitets övergripande sociala medier – med mål, syfte, innehåll och kontakt. Dokumentet ger en generell överblick över hur arbetet fungerar och planeras i dessa kanaler, och hjälper dig att hitta rätt kontakt. 

Gå till Bild- och mediebanken för att ladda ner sammanställning över universitetsövergripande kanaler i sociala medier

Är du nyanställd som kommunikatör?

Inom Lunds universitet finns ett kommunikatörsnätverk som du kan gå med i om du arbetar med, eller har ett särskilt intresse av, kommunikation. Medarbetare som är med i kommunikatörsnätverket får ett nyhetsbrev några gånger per år, blir inbjudna till frukostseminarier och utbildningar och kan även nyttja Facebookgruppen ”Kommunikatörsnätverket vid LU”.

Kontakta Sofia Hanson på sektionen Kommunikation, via telefon +46 76 789 87 65 eller e-post sofia [dot] hanson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se om du är intresserad av att gå med i kommunikatörsnätverket.

Gå till Facebookgruppen ”Kommunikatörsnätverket vid LU”

Sidansvarig:

Kontakt

För övergripande frågor:

Caroline Runéus
Kommunikationschef
+46 46 222 70 41
caroline [dot] runeus [at] kommunikation [dot] lu [dot] se  

För specifika frågor, kontakta i första hand din närmsta kommunikatör:

Gå till sidan kontakta en kommunikatör

För frågor som rör innehållet på dessa sidor, se kontaktpersoner på respektive sida.

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen