Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Löneutbetalning

Din lön betalas normalt ut den 25 varje månad. Du ansvarar för att lämna in dina kontouppgifter till Swedbank som är den bank som hanterar universitets löneutbetalningar.

Innehåll på sidan:


Lön betalas ut per kalendermånad

Individuell lön samt fasta och rörliga lönetillägg betalas ut per kalendermånad.

Du får din lön den 25 varje månad, med vissa undantag:

 • När den 25 infaller på en lördag görs utbetalningen den 24 (på fredagen).
 • När den 25 infaller på en söndag görs löneutbetalningen den 26 (på måndagen).
 • När midsommarafton infaller den 23, 24 eller 25 juni görs utbetalningen dagen före midsommarafton.
 • December månads utbetalning görs tidigast den 21 december. 

Anmäl konto för löneutbetalning

Om du har mobilt bank-id kan du anmäla konto för löneutbetalning via Swedbanks kontoregister.  

Länk till Swedbanks kontoregister

Logga in med ditt mobila bank-id och följ instruktionerna.

Tänk på att registrering måste ske även om du redan är kund i Swedbank. Du behöver dock inte vara, eller bli, kund hos Swedbank för att registrera ett bankkonto. I Swedbanks kontoregister kan du registrera ett konto från vilken svensk bank som helst.

Om du inte registrerar ett konto för löneutbetalning, men har en svensk postadress, betalas lönen ut på en utbetalningsavi som du kan lösa in online på Swedbanks kontoregister alternativt via ett butiksombud eller bankkontor hos Swedbank. 

Kontrollera att du har rätt postadress registrerad i Primula så att avin skickas till rätt adress. 

Om du saknar e-legitimation med svenskt personnummer

Om du saknar e-legitimation med svenskt personnummer kan du besöka något av Swedbanks bankkontor och legitimera dig med vanlig ID-handling.

Swedbanks bankkontor i Skåne (adresser och öppettider)

Om du har samordningsnummer

Du som har samordningsnummer kan besöka något av Swedbanks bankkontor och legitimera dig med vanlig ID-handling.

Swedbanks bankkontor i Skåne (adresser och öppettider)

Det är viktigt att du har med dig rätt handlingar till banken. Ta med dig:

 • Godkänt pass, eller nationell ID-handling utfärdad av ett land inom EU eller Schengen-samarbetet.
 • Registerutdrag från Skatteverket som visar ditt samordningsnummer. 
 • Enligt lag måste banken förstå hur du vill använda ditt konto, därför är det bra om du tar med till exempel anställningsavtal, lönebesked, eller kontoutdrag eller ekonomisk översikt från tidigare bank.

Banken kan behöva be dig om ytterligare underlag för att ansökan ska bli komplett. När banken har fått alla handlingar kommer de att kontakta dig för att berätta hur ni går vidare.

Måste vara samma personnummer eller samordningsnummer som i Primula

Det är viktigt att det är samma personnummer eller samordningsnummer som används vid registrering av konto för löneutbetalning hos Swedbank, som det som finns registrerat i Primula.

Vid byte från samordningsnummer till personnummer kan man inte registrera bankkonto för löneutbetalning hos Swedbank på personnumret och ha kvar samordningsnumret i Primula.

Vid byte från samordningsnummer till personnummer, måste ny registrering alltid ske i Swedbanks kontoregister (eftersom matchning endast kan ske avseende befintliga nummer). 

Om du vill registrera ett utländskt konto för löneutbetalning

För att registrera ett utländskt bankkonto för löneutbetalning måste du personligen besöka ett av Swedbanks bankkontor, bland annat med anledning av bankens identitetskontroll (fullmakt godtas inte av banken).

Även du som har ett svenskt personnummer måste besöka ett av Swedbanks kontor för att registrera ett utländskt konto.  

Swedbanks bankkontor i Skåne (adresser och öppettider)  

SUS avtalsnummer

För att ditt utländska konto ska kopplas till universitetets löneutbetalning behöver du uppge ett så kallat SUS avtalsnummer. Lunds universitets SUS Avtalsnummer är 042416. Fyll i och ta med dig blanketten nedan (där Lunds universitets SUS avtalsnummer framgår av blanketten) till banken vid registrering av utländskt bankkonto.

Ladda ner blankett att ta med till Swedbank vid registrering av utländskt konto (PDF 274 kB, ny flik)

Lämna in skattsedel

När du börjar din anställning behöver du skicka en A-skattsedel till Statens servicecenter (SSC) så att rätt skatt dras på din lön.

Tillägg eller avdrag

  Din chef har rätt att besluta att lönetillägg ska betalas ut först vid löneutbetalningen efter den kalendermånad som tilläggen hör till. Detsamma gäller för löneavdrag.

  Om löneavdrag inte kan göras enligt beslutet är du som anställd skyldig att betala in ett belopp som motsvarar löneavdraget inom den tid och på det sätt som din arbetsgivare bestämmer.

  Tänk på att registrera eventuell frånvaro snarast möjligt. Då minskar du risken för att få en löneskuld på grund av löneavdrag för sent registrerad frånvaro.

  Kontrollera din lönespecifikation

  Tänk på att alltid kontrollera din lönespecifikation, så att alla uppgifter stämmer.

  Du kan hämta din lönespecifikation via Primula. Du som inte har tillgång till Primula (om du exempelvis är arvodist) kan hämta din lönespecifikation via Kivra eller Min myndighetspost. För att göra detta krävs det att du har svenskt personnummer och någon form av e-legitimation (BankId/Mobilt BankID), och att du är ansluten till  Kivra eller Min myndighetspost.

  Om du inte har tillgång till Primula och inte heller är ansluten till Kivra eller Min myndighetspost, kontakta din närmaste HR-funktion eller Statens servicecenter (SSC).

  Primula

  Kontakta Statens servicecenter (SSC) vid frågor om Primula (vid löneärenden, ledighetsansökan, sjukanmälan, ansökan om friskvårdsersättning etc). 

  I SSC-portalen finns även information om driftstörningar och planerade avbrott för uppgraderingar. 

  SSC Portalen – logga in dygnet runt

  Telefon: + 46 46 222 90 00, knappval 3

  Logga in i Primula


  Vill du lära dig mer om Primula?

  Statens servicecenter (SSC) arrangerar webbinarier för medarbetare, chefer och källrapportörer.

  Läs mer i kalendariet på SSC webbplats