Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sen anmälan och efterantagning

Här kan du som arbetar med studieadministration läsa om vilka rutiner som gäller för sen anmälan och efterantagning.

Rutiner för sen anmälan

Lunds universitet stänger för sen anmälan efter sista anmälningsdag i samtliga antagningsomgångar. Först efter det första urvalet är det möjligt att öppna anmälningsalternativ för sen anmälan. Begäran ska göras av fakultetsledningen till antagningsavdelningen.

Rutinerna för sen anmälan gäller inför antagning till sommar-, höst-, och vårterminer, och rör såväl fristående kurser som program och kurser inom program.

Antagningsavdelningen skickar instruktioner till kontaktpersoner på fakulteterna om hur man ger förhandsbesked om utbildningar ska öppnas för sen anmälan.

Efterantagning

Utbildningar som inte fyllt sina platser och inte har några reserver i ordinarie urval kan anta fler sökande genom efterantagning. Om du vill att sent anmälda ska ha möjlighet att bli antagna direkt måste du ange ett efterantagningstal på NyA-webben. 

Efterantagningstalet ska inkludera det ursprungliga antalet antagna samt antalet som ni vill efteranta. Exempel: ni har tio antagna i urval två och inga reserver. Ni vill efteranta tio utöver det så att ni får 20 studenter sammanlagt. Du anger då efterantagningstal 20.

Särskild behörighet krävs för att hantera efterantagningstal på NyA-webben.

Om du inte angett ett efterantagningstal blir samtliga behöriga sökande reservplacerade. Observera att på utbildningar som har reserver i det ordinarie urvalet kommer samtliga efteranmälda alltid att reservplaceras.

Institutioner med utbildningstillfällen öppna för efteranmälan måste ange en kontaktperson dit resultat av efterplaceringsurval skickas. Du anger eller ändrar kontaktperson på NyA-webben. Särskild behörighet krävs för att kunna göra detta.

Kom ihåg att stänga kurser och utbildningar för efteranmälan om antalet platser är fyllda.

Kontaktinformation

Antagningsavdelningen

instlant [at] stu [dot] lu [dot] se (instlant[at]stu[dot]lu[dot]se )
(intern e-post)

Besöksadress:

Genetikhuset
Sölvegatan 29 Lund
Karta på hitta.se

Internpost:
Hämtställe 13