Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utrikes tåg i Europa

Från 1 juni 2023 bokas alla tågresor till utlandet genom den danska tågresebyrån Togrejse. Alla flygresor, flygtransferresor, tåg i anslutning till flygresor och inrikes tågresor bokas däremot som tidigare via BCD Travel.

Bokning

Du bokar tågresor genom Togrejse via formulär. Det finns två formulär. Länkarna går via LU Box och du loggar in med ditt lucat-id. Du måste använda ditt tjänstemejl vid bokning, det vill säga en e-postadress som slutar på lu.se eller lth.se.

Information om Togrejse (LU Box)

Fördjupad information om avtalet hittar du i Lupin/Proceedo via Inköp/Resor och boende/Information Tågresor utrikes. Där finns även länk till formulären.

Därefter tar resebyråns personal kontakt med dig och ger ett individuellt anpassat förslag som är så kostnadseffektivt som möjligt. För vissa rutter blir det snabbt fullbokat under högsäsong, till exempel tågen mellan Köpenhamn och Hamburg, så var ute i god tid om du har möjlighet.

Vid tjänsteresor med tåg är det extra viktigt att du meddelar din närmaste chef dina resplaner eftersom Togrejse inte har någon resespårning.

Information vid bokning

  • Var tydlig med att ange om det ska vara ombokningsbart eller avbokningsbart.
  • I de fall biljetter inte är elektroniska, var tydlig med att ange om ni önskar biljett 
    • postat till adress,
    • hämtas i butik i närhet av leveransadress eller
    • hämtas på utlämningsstället i Malmö C.

Försäkringar vid resa i tjänsten

Via den upphandlade resebyrån får du en reseförsäkring. Som medarbetare är du även försäkrad via Kammarkollegiets tjänstereseförsäkring.

Läs mer om försäkring vid resa i tjänsten