Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Utbildning i inköp och upphandling

Om du vill lära dig mer om hur inköp och upphandling fungerar finns det utbildningar du kan gå. Vilken kurs du kan välja beror på dina förkunskaper. Vi erbjuder två allmänna grundkurser för inköpare och en allmän fördjupningskurs som kallas Praktisk upphandling. Hösten 2018 planeras ytterligare kurser bl a med fokus på avtalsuppföljning.

1 a Grundkurs för inköpare - Teori

Det här är kursen för dig som arbetar som inköpare eller inköpssamordnare. Kursen behandlar bland annat lagar och regler samt inköpsteori och ger praktiska råd om hur du hittar avtal, upphandlar, avropar/beställer, efterarbetar order och mycket annat. Du får även tips inom olika produktområden.

Planerat datum: 5 oktober 2017.

1 b Grundkurs för inköpare - Lupin praktisk

Målgrupp inköpare eller inköpssamordnare.

Planerat datum: Troligen 2018/2019 (efter Visma Proceedo 9.0).

2 Praktisk upphandling

Målgrupp inköpare, inköpssamordnare, objektsupphandlare/forskare. En kurs om 3,5 timmar för dig som arbetar med att göra förenklade upphandlingar och direktupphandling och/eller är inköpssamordnare. Kursen behandlar grundläggande inköpsregler och lagen om offentlig upphandling. Vi går igenom ett upphandlingsdokument och diskuterar hur man ställer krav för att få det man efterfrågar.

Planerat datum: 20 november 2017.

3 Avtalstrohet, rapporter och förnyad konkurrensutsättning

Planerat datum: inget.

4 Direktupphandling, som e-kurs

Planerat datum: inget.