Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Antagning till masterprogram

Denna sida beskriver vilka rutiner som gäller vid antagning till masterprogram och riktar sig främst till dig som är programansvarig eller programkoordinator för masterprogram.

Antagning till program på avancerad nivå på engelska görs i en egen antagningsomgång med sista anmälningsdag 15 januari inför hösttermin och 15 augusti inför vårtermin. Masterprogram som ges på svenska kan i stället vara med i den ordinarie antagningsomgången med sista anmälningsdag 15 april/15 oktober.

Programmen kan endast utlysas i en antagningsomgång per termin. Om särskilda behov finns kan antagning i en kompletterande omgång ske efter utbildningsnämndens godkännande. En sådan anhållan ska ha inkommit till joakim [dot] hall [at] stu [dot] lu [dot] se senast första anmälningsdag för den internationella masteromgången.

Handläggning och bedömning – vem gör vad

  • UHR (Universitets- och högskolerådet) bedömer den sökandes grundläggande behörighet och engelska.
     
  • Programansvarig institution bedömer särskild behörighet och meritvärderar de sökande. Bedömning av särskild behörighet och meritvärdering görs i NyA-webben.
     
  • Antagningsavdelningen skickar ut instruktioner och aktuell tidplan inför varje antagningsomgång. Om institutionen byter kontaktperson/programadministratör är det viktigt att ni meddelar antagningsavdelningen.

Tidplaner för antagning till masterprogram hittar du på sidan Antagning.

Tidplaner för publicering av utbildningsutbudet i Lubas hittar du sidan Lubas

Villkorligt antagna masterstudenter som ska söka kurs inför termin två

De studenter som antagits till masterprogram med villkor och som inte blivit programregistrerade veckan innan ansökningsperioden för termin två öppnar, kommer inte finnas med i programunderlaget för den terminen och kan då heller inte söka kurs inom program.

Så fort en student meddelat att fullständig dokumentation över grundexamen finns i NyA, behöver du be oss på antagningsavdelningen kontrollera behörigheten. I de fall programregistrering görs efter att anmälningsperioden för termin två öppnat, måste du meddela oss att lägga in programunderlaget manuellt.

En student som ännu inte är registrerad på programmet vid sista anmälningsdag inför termin två, får i stället söka kursen som fristående kurs. Om studenten registreras på programmet innan första urvalet kan du be oss ändra ansökan till inom program. Om ni endast publicerat programkurser får de studenter som ännu inte blivit programregistrerade avvakta till eventuell sen anmälan öppnar.

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen