Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arbeta processbaserat

Processbaserat arbetssätt och Processkontoret som funktion

Inom Lunds universitet arbetar vi processbaserat med vår stödverksamhet. Processkontoret vid Universitetsledningens stab, avdelning Utveckling, ger stöd vid kartläggningar med metodik och struktur.

Processmetodik inom Lunds universitet

Processkontoret ger stöd till processägare och processledare. Vi arbetar efter en etablerad metodik, faciliteterar och dokumenterar.

Det är främst inom stödverksamheten som man arbetar processbaserat. Varje processområde har en processägare som i de flesta fall även är sektionschef inom gemensam förvaltning.

Halvdagsutbildning i processmetodik för alla anställda

För alla anställda som är intresserade ges en halvdags utbildning inom ämnet ”Nyttan av ett processorienterat arbetssätt”.

Hitta kursen för processmetodik i Kompetensportalen

Fördjupningsutbildning i processmetodik 

För processägare och processledare som vill fördjupa sig mer rekommenderas de utbildningar som Trivector Logiq erbjuder.

Läs mer om processmetodik på Trivectors webbplats

Huvudprocesskarta

Den mest övergripande beskrivningen av universitetets huvudprocesser, ledningsprocesser samt stödprocesser illustreras i en huvudprocesskarta.

Se huvudprocesskartan (PDF 22 kB, ny flik)

Varför kartlägga processer?

Det är en bra metod för att få helhetsförståelse och möjliggöra utveckling och förbättring. Inom gemensam förvaltning finns många processer kartlagda men vissa är framtagna för flera år sedan. 
Är du intresserad av att se några av processkartorna så maila till Processkontoret [at] rektor [dot] lu [dot] se

Processkontoret har också gett stöd vid processgenomgångar på institutionsnivå. Resultatet av dessa äger institutionerna själva.

 

Kontakt

PROCESSKONTORET
processkontoret [at] rektor [dot] lu [dot] se

Karin Ekborg-Persson
Avdelningschef
+46 46 222 15 39

Peter Ahlm
Projektledare
+ 46 46 222 47 25

Susanne Hägerström
Verksamhetscontroller
+ 46 46 222 70 30

Åsa Björnram Daniel
Projektledare
+ 46 46 222 47 35