Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karriärutveckling för akademisk personal

Lunds universitet erbjuder ett brett utbud av aktiviteter som på ett eller annat sätt bidrar till karriärutveckling för akademisk personal, antingen inom akademin eller utanför.

Innehåll på sidan:


För att stärka möjligheterna att attrahera, behålla och utveckla medarbetare, har Lunds universitet synliggjort en rad karriärmöjligheter för akademisk personal.

De karriärutvecklande aktiviteterna ges på engelska och de allra flesta är kostnadsfria för individerna och institutionerna. Det finns aktiviteter som är anpassade dels för doktorander, dels för postdoktorala medarbetare och dels för forskargruppsledare.

Beskrivningar av de enskilda aktiviteternas innehåll finns i Kompetensportalen eller på egna sidor.

Flera fakulteter håller också i egna aktiviteter som har med akademisk karriär att göra. 

Aktuella aktiviteter

I datumordning:

Här anmäler du dig

Logga in i Kompetensportalen

Välj kategorin Academic career.

Finansieringsmöjligheter 

Det finns material om grundforskningsorienterade finansieringsmöjligheter i olika karriärsteg med en ungefärlig lista över förväntade meriter och kunskaper.

Läs mer om "Finansieringsmetoder för excellens" 

Karriärvägar inom forskning och undervisning vid Lunds universitet

Vägen för att göra akademisk karriär kan vara rak, men ofta är den ganska krokig. Det är sällan som det bara finns en väg att gå. Vid Lunds universitet kan karriärvägarna skilja sig mellan de olika fakulteterna.  

Läs mer om karriärvägar inom forskning och undervisning vid Lunds universitet

Kontakt

Om du inte hittar det du söker på denna webbsida så kan du ställa en fråga via sektionen HR:s ärendehanteringssystem.