Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Råd och rekommendationer kring din hälsa

Här kan du som har funderingar kring din hälsa själv göra olika tester. Att ta hand om dig och din hälsa skapar ett grundläggande välbefinnande i livet och förebygger både fysiska och psykiska sjukdomar.

Ett hälsosammare liv – råd, tester och övningar

Företagshälsovården har på följande sidor samlat information och goda råd inom områdena stress, sömn, alkohol, kost, fysisk aktivitet och avspänning.

Inom varje område har vi valt ut en rad relevanta länkar till externa källor där du finner information, goda råd, tester och övningar som kan hjälpa dig både i förebyggande och rehabiliterande syfte. Vi informerar också om de villkor och erbjudanden som finns på Lunds universitet.

Vid ohälsa eller risk för ohälsa relaterad till ditt arbete kan du som anställd eller doktorand alltid kontakta Företagshälsovården för rådgivning.

Gör ett anonymt livsstilstest

Om du har börjat fundera över dina levnadsvanor och eventuella förändringar kan det vara bra att ha någon slags "fakta" om dig själv att utgå från.

Forskare från Linköpings universitet har tagit fram ett digitalt självtest för levnadsvanor som kan ge dig en bild av just ditt utgångsläge. Samtliga tester är anonyma och bara du kan ta del av resultatet.

Gör testet Livsstilsanalys på alexit.se

 

Kontaktuppgifter

Besöksadress

Gerdagatan 9, Lund
Se karta

Postadress

Företagshälsovården
Lunds universitet
Box 117
221 00 LUND

Internpost

Hämtställe 52

Telefon

+46 46 222 32 80

Öppettider

Måndag–fredag 08.00–15.00
Lunchstängt 12.00–12.30

Mottagning sker efter tidsbeställning.