Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Försäkringar för gäster och försökspersoner

För gäster samt försöks- och testpersoner som medverkar i verksamheten finns olika försäkringslösningar. Här får du veta mer om vad som gäller för dessa personer.

Gäster

Det finns kollektiva samlingsförsäkringar som automatiskt gäller för gäster som medverkar i vår verksamhet och som vistas lovligen i våra lokaler.

Skadeanmälningsblanketter:

Försöks- och testpersoner

När man har försöks- och testpersoner i sin verksamhet måste institutionen/motsvarande teckna enskilda SPS-försäkringar (särskilt personskadeskydd motsvarande arbetsskadeförsäkring)

För personer med svenskt personnummer: SPS

Den kollektiva samlingsförsäkringen gäller alltså inte dessa. Men om institutionen/motsvarande har återkommande försök med testpersoner kan en samlingsförsäkring tecknas. Kontakta Jenny Palmgren (se högerspalten).

Sidansvarig:

Jenny Palmgren