Välkomstdag för nya medarbetare 9 maj

Är du nyanställd? Välkommen till en inspirationsdag där du får se och höra om den spännande arbetsplats som Lunds universitet är!

Tvärvetenskap – vad betyder det och hur gör man?

Detta diskuteras under ett heldagssymposium som arrangeras av Pufendorfinstiutet den 4 maj.

Treårigt projekt i kölvattnet av #metoo

Lunds universitet startar ett forskningsbaserat projekt, Tellus, i syfte att stärka det förebyggande arbetet för att förhindra sexuella trakasserier vid universitetet. Projektet görs i etapper och projektgruppen består av personer med kompetens inom juridik, arbetsmiljö, psykologi och sexuell hälsa.

Vill du vara med på Forskarturnén 2018?

Forskarturnén är ett samverkansprojekt där forskare från Lunds universitet föreläser om sin forskning på bibliotek i Skåne. Det startade 2014, och har sedan starten varit väldigt uppskattat bland bibliotekens besökare och deltagande forskare, som ett sätt att sprida kunskap och lyfta fram Lunds universitets forskning.

Dags att anmäla dig till Lundaloppet

Nu är det dags att anmäla sig till årets Lundalopp, som går den 5 maj. Som vanligt bjuder Lunds universitet på anmälningsavgiften för alla anställda. Förhoppningen är att nå 1000 anmälda.

De får utmärkelsen För nit och redlighet i rikets tjänst

Torsdagen 1 mars är det dags för den årliga ceremonin där de medarbetare som varit anställda i rikets tjänst i 30 år, eller i 25 år vid pension uppmärksammas.

Systembytet till Statens servicecenters Primula flyttas fram till oktober 2018

Under våren var det planerat att två större, tekniktunga projekt skulle implementeras, övergången av lönetjänster till Statens servicecenter, SSC, och Ladok3. I takt med att projekten har fortlöpt har det blivit tydligt att det finns stora tekniska risker med att implementera båda projekt samtidigt. I och med det har förvaltningschefen beslutat att den tekniska övergången till SSC flyttas fram till början på oktober 2018.

Lunds universitets årshögtid 26 januari

* Lunds universitet välkomnar alla studenter, medarbetare och vänner till universitetets årshögtid den 26 januari 2018

Problem med e-post som skickas till Microsoft-adresser

Just nu har Lunds universitet problem med e-post som inte kommer fram till postlådor hos Microsofts e-posttjänster. Det rör sig främst om live-, hotmail-, och outlook-adresser, men även andra tjänster kan påverkas.