De lotsar rätt till digital undervisning

Foto på Jennie Paldanius och Maria Hedberg med cyklar Den 18 mars gick universitet över till digital undervisning. Men redan ett par dagar tidigare lanserades kursen ”Växla över till Canvas (Covid-19)” för LU-lärare.

Medel utlyses för utveckling av uppdragsutbildningar

Det är ännu tidigt att till fullo förstå konsekvenserna av coronavirusets utbrott. Permitteringar och varsel är ett faktum och omställningsfrågan aktuellare än någonsin. Flera olika insatser kommer att behövas på både kort och lång sikt. Nu ger Lunds universitet fakulteterna och dess lärare möjlighet att ansöka om medel för utveckling av uppdragsutbildning som ska bidra till att lösa våra samhällsutmaningar.

Universitetets hantering av coronavirusets spridning

Universitetet följer Regeringens och Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer när det gäller åtgärder för att minska smittspridningen av coronaviruset. Från och med den 18 mars har all utbildning och examination därför övergått till att ske på distans. Universitetet håller i övrigt öppet.

FAQ för medarbetare angående coronavirusets utbrott

Här listas några frågor och svar angående Lunds universitets hantering av coronavirusets utbrott för medarbetare. Dessa frågor och svar uppdateras löpande.

FAQ för studenter angående coronavirusets utbrott

Här listas några frågor och svar angående Lunds universitets hantering av coronavirusets utbrott för studenter. Dessa frågor och svar uppdateras löpande efter hand som nya frågor kommer in.

Är du chef? Följ lönerevisionsbloggen!

I bloggen får du som är lönesättande chef information om vad som är på gång inom årets lönerevision.

Årsredovisningen för 2019 är klar!

foto av omslaget på årsredovisningen Årsredovisningen för 2019 sammanfattar det år som har gått. Den ger en bra bild av universitetets stora och fantastiska bredd och hjälper oss att se de olika delarna som bitar i ett större sammanhang. I årsredovisningen presenteras resultatredovisning, ekonomisk redovisning och finansiella rapporter. Därutöver lyfts viktiga händelser fram som skett under året vid fakulteterna och inom förvaltningen.

Åtta kandidater kallas till intervju för rektorstjänsten

Nu har rekryteringsgruppen beslutat vilka kandidater som ska kallas till en första intervju för rektorstjänsten. Under mars ska rekryteringsgruppen intervjua kandidaterna.

De fick utmärkelsen "För Nit och Redlighet i rikets tjänst"

Foto  av deltagarna Onsdagen den 4 mars var det dags för den årliga ceremonin där de medarbetare som varit anställda i rikets tjänst i 30 år, eller i 25 år vid pension uppmärksammades.

Byte av telefonoperatör för hela LU

Ett finger som håller ett sim-kort Natten den 28-29 mars (kl 02.00) kommer universitetet att byta operatör för fast och mobil telefoni.