Ny lag om avvikelser från god forskningssed

Från och med den 1 januari 2020 gäller ny lag om ansvar för god forskningssed och prövning av oredlighet i forskning.

Sista chansen att svara på Tellusenkäten, senast den 2 februari!

Om du inte redan besvarat på enkäten om kränkningar och sexuella trakasserier vid Lunds universitet har du fortfarande chansen.

Presentation av preliminära resultat från Tellus

Professor Anette Agardh är projektledare för Tellus-projektet och kommer att presentera preliminära resultat från intervjuer, gruppdiskussioner och enkät. På plats finns också Tellus projektgrupp och forskarna i forskningsprojektet.

Nya representationsregler

Från och med 1 januari gäller nya representationsregler för hela universitetet. Med de nya reglerna ska det bli tydligare vad som räknas som representation och vad som faller utanför. Maxbeloppen som man ska hålla sig inom är också justerade.

Engelskakurser för TA-personal våren 2020

Våren 2020 erbjuds återigen våra omtyckta och givande kurser i engelska för TA personal. Kurserna är kostnadsfria för dig som deltar och för din institution eller motsvarande.

Notera redan nu Framtidsveckan 12 – 18 oktober 2020

Bild som iillustrerar kompas och tid Vilka små och stora krafter är satta i rörelse – i samhället och i naturen – och hur kan dessa påverka vår framtid? Och vilka motkrafter finns?

Nya riktlinjer för friskvård

Bild på springande fötter Sektionen HR har, i samråd med Företagshälsovården, tagit fram nya Riktlinjer för friskvårdsförmån vid Lunds universitet.

Ny rektor sökes - nominera gärna en kandidat!

Nu har Universitetsstyrelsen klubbat kravprofilen för Lunds universitets rektor från och med 2021. Det innebär att utlysningen öppnar och anställda och studenter kan nominera kandidater.

20 december: RQ20 deadline för självvärderingsrapport

Det har varit en produktiv höst för RQ20-projektet och vi närmar oss snabbt slutet av den andra fasen, ”självvärderingsfasen”. Nu på fredag ​, den 20 december, är det sista dagen för samtliga 161 forskningsmiljöer runt om på Lunds universitet att lämna in sina respektive självvärderingsrapporter.

Kan du inte läsa eller skapa pdf:er?

Gamla Adobe licenser har slutat gälla från 29/11 2019 vilket innebär att de inte längre får användas på datorer inom LU.