Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nyheter

Har du en riktigt bra idé?

Bild med en kaffekopp och penna och text innovationspris Har du en idé som skulle kunna bli en ny vara, en ny tjänst eller ett nytt arbetssätt i framtiden? Eller en idé som kan göra att något som redan finns blir så mycket bättre?

Förbättringar i PULU

Universitetet lanserar nu ett antal förbättringar i PULU (personuppgifter vid Lunds universitet). Uppgraderingen är planerad till den 21 oktober. Systemet kommer därför inte vara tillgängligt under delar av dagen.

Ny samordnare för informationssäkerhet

Ingegerd Wirehed framför en tavla Ingegerd Wirehed är universitetets nya informationssäkerhetssamordnare. Hon ska hjälpa oss att hitta ”guldäggen” bland all information vi äger, samt driva arbetet med att hantera och förvara information säkert. Det är en ny tjänst som är placerad vid LDC.

Det obehöriga dataintrånget på SSC, mindre än befarat

Som tidigare meddelats har Statens Servicecenter- SSC som hanterar universitets lönesystem Primula, låtit meddela att det förekommit ett obehörigt dataintrång i systemet under våren.

Gör rätt vid inköp – frakttjänster under lupp

Hängande lastcontainer Vid Konkurrensverkets granskning av universitetets inköp framkom det bland annat att frakttjänster måste handlas upp. Ett avtal har tecknats men många frakttjänster köps fortfarande utanför avtal.

Illustrera ditt budskap

Illustrationsexempel Behöver du illustrationer för att förklara och nå ut med ditt budskap? Nu ingår illustrationshjälp som en del av Media-Trycks utbud.

Nominera din kandidat till 2020 års administrativa pris!

Anställda och studenter vid Lunds universitet inbjuds härmed att föreslå kandidater till Lunds universitets administrativa pris 2020, senast den 1 november.

Rekryteringsgruppen komplett med åtta ledamöter

Nu är den rekryteringsgrupp som ska ta fram förslag på ny rektor och prorektor komplett. Detta efter att Universitetsstyrelsen vid sitt septembermöte utsåg fyra ledamöter till gruppen.

Strategi för hållbar utveckling 2019-2026 beslutad

Rektor har nu beslutat om en långvarig strategi för hållbar utveckling vid Lunds universitet.

Nytt dataskyddsombud - Kristin Asgermyr

Kristin Asgermyr i Botan Kristin Asgermyr är universitetets nya dataskyddsombud. Hon kommer från bankvärlden och har en bred erfarenhet av att arbeta övergripande med dataskydd, informationssäkerhet, riskhantering och regelefterlevnad. Kristin började i mitten av augusti och är placerad på avdelningen för juridik. Nu går hon från olika chefspositioner till en specialistroll.

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen