Lunds universitet certifierad med HR Excellence in Research Award

Den 22 september fick Lunds universitet det glädjande beskedet från EU-kommissionen att vi har fått certifieringen HR Excellence in Research Award.

Ny prorektor sökes - nominera gärna en kandidat!

Nu har Universitetsstyrelsen klubbat kravprofilen för Lunds universitets prorektor från och med 2021. Det innebär att utlysningen är öppen och anställda och studenter kan nominera kandidater.

Regeringens budgetproposition innebär satsningar på utbildning och forskning

Tabell som visar budgetpropoistionen i siffror. Årets budgetproposition för 2021 lades fram 21 september. Budgetpropositionen är starkt präglad av coronapandemin och den ekonomiska krisen. Satsningarna i budgeten är historiskt stora och består av både ökade satsningar och skattelättnader. Jobben och välfärden är i fokus för flertalet av satsningarna, vilket även inkluderar ökade och nya satsningar på vår sektor.

Ny strategi för de strategiska forskningsområdena 2020-2030

Rektor har fastställt en ny universitetsövergripande strategi för Lunds universitets strategiska forskningsområden (17 september).

Påminnelse om rutiner för friskvårdsersättning

För att få ersättning för friskvårdsaktiviteter som är inhandlade och betalda under 2020 måste anställda ha lagt upp sin ansökan/ärende i Primula senast den 15 januari 2021.

Erik Renström föreslås bli Lunds universitets rektor

Erik Renström Universitetsstyrelsen har idag beslutat att föreslå Erik Renström som ny rektor för Lunds universitet 2021 - 2026. Renström är läkare och professor i experimentell endokrinologi med lång akademisk erfarenhet bakom sig. Han är för närvarande dekan för Medicinska fakulteten vid Lunds universitet.

Viktigt med plan framåt för webbtillgänglighetsarbetet

Från och med den 23 september gäller den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (EU:s webbdirektiv). Syftet är att öka den digitala tillgängligheten för alla användare, inklusive personer med funktionsnedsättning.

Utlysning av Tema och Advanced Study Group vid Pufendorfinstitutet

foto av Pufendorfinstitutets framsida Anställda vid Lunds universitet inbjuds härmed att ansöka om möjligheten att få forma ett Tema eller Advanced Study Group (ASG) vid Pufendorfinstitutet.

Dags att välja skyddsombud!

Mandatperioden för universitetets skyddsombud löper ut den 31 december.

Tellus-webbinarium om sexuella trakasserier vid Lunds universitet

Sexuella trakasserier på jobbet Nu är Tellusprojektets resultat klara och kommer att presenteras vid ett webbinarium tillsammans med information om hur man ska arbeta framöver. Webbinariet vänder sig till anställda och studenter vid Lunds universitet!

Tillgänglighetsredogörelse