Nominera kandidater till Administrativa priset

Välkommen att nominera kandidater till Lunds universitets administrativa pris 2019 senast den 19 november.

Primula åter tillgängligt

Statens servicecenter (SSC) tar från och med den 8 oktober över lönehanteringen och Primula är nu åter tillgängligt för självrapportering.

Tellus – LU:s arbete mot sexuella trakasserier: Snart kommer en inbjudan!

Tellus är ett treårigt forskningsbaserat projekt, initierat av rektor Torbjörn von Schantz, som syftar till att stärka det förebyggande arbetet mot sexuella trakasserier vid Lunds universitet.

Lönerevision för medlemmar i Saco

Parterna har inte kunnat enas kring förutsättningarna för lönerevisionen 2018. Dessvärre innebär detta sannolikt att din nya lön kommer dröja. Din chef och du kan fortfarande genomföra det lönesättande samtalet, men ska avvakta med att skriva under om den nya lönen.

Vill du vara med i Forskarturnén våren 2019?

Forskarturnén är ett samverkansprojekt där forskare från Lunds universitet föreläser om sin forskning på bibliotek i Skåne.

Karriärutbildning (online) för doktorander: Career Control for Researchers

Lunds universitet erbjuder alla doktorander en kurs i att utforma sin individuella karriärplan samt konkreta verktyg för att sätta den i verket.

Karriärutbildning (online) för postdoktorer – PostDoc Career Success

Du som yngre forskare, till exempel nybliven postdoktor, är välkommen att anmäla dig till PostDoc Career Success.

Kurs i presentationsteknik

Vill du förbättra din presentationsteknik för att bättre kunna engagera publiken och fånga intresse? Anmäl dig till kursen "Presentera och övertyga" idag!

Svenska forskningsbiblioteken säger upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier

Efter 20 år säger de svenska forskningsbiblioteken upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier. Anledningen är orimlig prissättning och att förlaget inte tillgodoser krav på öppen tillgång.

Information om nya Dataskyddsförordningen (GDPR)

Den nya dataskyddsförordningen (även kallad GDPR) började gälla den 25 maj 2018. Detta gäller för dig som medarbetare.