Anmäl er till Spårvägsstafetten!

Springande fötter Ny spårväg, ny stafett. Spårvägen är färdigbyggd och det vill IFK Lund friidrott uppmärksamma med en Spårvägsstafett. Stafetten startar kl 17 tisdagen den 17 september. Lunds universitet betalar startavgiften för de medarbetare som vill ställa upp. Sista anmälningsdag 3 september.

Provtagningresultaten från KC 4 klara

Provtagningarna på KC 4 är nu gjorda och resultaten från dem presenterades av Akademiska Hus under ett informationsmöte för alla de som evakuerats från KC 4.

Lunds universitet har anslutit sig till Klimatramverket

Lunds universitet har via rektor anslutit sig till ett Klimatramverk för universitet och högskolor. Klimatramverket är ett ramverk för lärosätesspecifika klimatstrategier där universitetet åtar sig att fortsätta bidra till att samhället kan nå uppsatta mål genom utbildning, forskning och samverkan.

Ny säkerhetschef för Lunds universitet

Per Nordén i ett prunkande Botan Per Nordén är nygammal på jobbet som säkerhetschef. Han började arbeta på Lunds universitets säkerhetsavdelning redan för sjutton år sen och stannade till 2007, sen tog han en paus. Under de tolv årens frånvaro har han varit i Kävlinge kommun och nu senast på Tetra Pak. Från och med den 26 juni är han tillbaka på Lunds universitet.

Digital konferens ska minska klimatavtrycket

Bild på det digitala mötet Webbinarier och Skype-samtal lyfts till en ny nivå. Nu har det testats om det fungerar att göra en konferens digitalt (åtminstone delvis, minglet är än så länge svårt att få till). Miljödepartementet och forskningsfinansiärer är nyfikna på utfallet med förhoppningen att kunna bana vägen för fler resfria, digitala träffar i framtiden.

Lunds universitet invalt i europeisk mångmiljardsatsning på livsmedel

En kvinna plockar mat i en livsmedelsbutik Det gick vägen – till slut. Den europeiska mastodontsatsningen på livsmedelsutveckling, ”Food KIC”, gick inte till det konsortium som Lunds universitet ingick i år 2016. Men det var då. Nu har styrelsen för det vinnande nätverket, EIT Food, beslutat att Lunds universitet ska bli en fullvärdig medlem i deras nätverk istället.

Få tar ut friskvårdsbidrag

Springande fötter Örtbad mot ömma axlar, viktminskningskurs, stresshantering – det är några aktiviteter som man får använda sitt friskvårds­bidrag till utöver vanlig träning. Men trots att varje anställd har rätt till nästan två tusen kronor i friskvårdsbidrag använder de flesta vid universitet inte sina pengar.

Rektor: Viktigt för ledare att kunna ta obekväma beslut

Foto på rektor Torbjörn von Schantz Rektor Torbjörn von Schantz är övertygad om att ledarskapet vid universitetet är en ödesfråga. – Om vi uppfattas som oförmögna att fatta obekväma beslut är risken att vi får se samma förändring här som på andra ställen till exempel i Danmark – att det kollegiala ledarskapet ersätts av ett renodlat New Public Management.

Evakuering av KC 4 (del av Kemicentrum)

Händelseförlopp De som sitter på Kemicentrum, hus 4 har evakuerats från sina arbetsplatser. Det handlar om cirka 140 medarbetare vid förvaltningen, från sektion Ekonomi, HR, LU byggnad, avdelningen forskningsservice, internrevisionen och enstaka medarbetare på LU Service (de som vanligtvis sitter på Byrålogen). Nu har man hittat en mer långsiktig lösning för de berörda.

Ny på jobbet! - Lars Palm, avdelningschef för LUCE

Lars Palm Lars Palm är ny chef för Lunds universitets avdelning för uppdragsutbildning, LUCE (Lund University Commissioned Education).