Lunds universitet på topp-100 i QS rankning av lärosäten

Bild på universitetshuset och magnolior Lunds universitet har placerats på plats 97 i världen i den årliga rankningen utförd av internationella QS World University Ranking.

HR-strategier för forskare – ansökan om certifiering

Den 18 juni skickade Lunds universitet in ansökan om certifieringen HR Excellence in Research till Europeiska unionens kommission och vi hoppas få ett svar på ansökan under hösten 2020.

Nytt om LU@ScienceVillage

Skiss på Science villageområdet Universitetsstyrelsen beslutade den 12 juni att utbildning på grund- och avancerad nivå ska bedrivas i Science Village (SV). Detaljerna i planeringen och utformningen av grundutbildningen i Science Village delegeras till berörda fakulteter.

Rektorsbeslut om möjlighet till campusförlagd utbildning

Regeringen har beslutat att universitet och högskolor ges möjligheten att öppna igen för campusförlagd utbildning från och med den 15 juni. Den 11 juni beslutade rektor att undervisning och bedömning av studenternas prestationer får från och med den 15 juni 2020 genomföras i universitetets lokaler. Vid sådant genomförande ska detta beslut och Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för minskad smittspridning av covid-19 följas.

Fyra rektorskandidater klara för en andra intervju

Rekryteringsprocessen för att utse Lunds universitets rektor från och med 2021 går vidare.

Inspiration för din digitala undervisning

bild på inspirationssida Nu finns en ny sida med tips och goda exempel på hur du som lärare kan utveckla din distansutbildning och examinering.

Riksarkivet uppmanar alla att bevara handlingar om covid-19

När pandemin är över är det viktigt att information finns bevarad om hur Lunds universitet mötte och hanterade krisen. Vilka beslut fattades? Vilka åtgärder genomfördes? Hur påverkades verksamheten? Bevarad information utgör underlag för forskning och lärande för framtiden.

Framtidsveckan blir den 12-18 oktober

Framtidsveckans illustration Årets tema är Krafter i rörelse. Arbetet med veckan pågår för fullt och för att kunna genomföra Framtidsveckan i oktober ser arbetsgruppen till att evenemang planeras utifrån två olika scenarios, dvs antingen som vanligt eller på distans, framtidsveckan kommer att bli av!

Fri entré till Skissernas Museum

Bild från Skissernas internationella sal Skissernas Museum vill att fler vid Lunds universitet ska upptäcka universitetets eget konstmuseum och erbjuder nu fri entré för alla anställda.

Nytt regeringsbeslut om höstterminen

Regeringen har den 29 maj beslutat att universitet och högskolor får öppna igen för campusförlagd utbildning från och med den 15 juni