Två postrundor blir en och portot är betalt

Från och med 1 januari tar LU service över portokostnaderna för hela universitet. I samband med detta kommer antalet postrundor att minska från två till en.

Nytt avtal med Elsevier

Ett nytt avtal med det vetenskapliga förlaget Elsevier har förhandlats fram. Avtalet innebär att du som forskare eller student vid Lunds universitet återigen kan läsa drygt 2 000 vetenskapliga tidskrifter från Elsevier och, från och med 1 januari 2020, även publicera dig Open Access utan extra kostnad i förlagets tidskrifter.

Föreslå lärare till universitetsstyrelsen

Universitetskollegiet ska välja tre ledamöter till universitetsstyrelsen för perioden 1 maj 2020 - 30 april 2023.

Tf sektionschef Student och utbildning

Margareta Nordstrand går in som tf sektionschef för sektion Student och utbildning under tiden 1 januari – 31 mars tills Carolina Rytterkull, den nya sektionschefen är på plats.

Ansök om ditt LINXS-tema

Fotokollage över LINXS-huset LINXS, Lund Institute of Advanced Neutron and X-ray Science bjuder in forskargrupper vid partnerorganisationer att ansöka om möjligheten att få forma ett tema vid institutet under 2020 – 2023.

De får universitets administrativa pris

Administrativa priset delas ut årligen för utmärkta administrativa insatser av innovativ karaktär som bidragit till universitetets utveckling eller for service och effektivitet utöver det vanliga.

Ny psykolog med kompetens inom arbets- och organisationspsykologi

Nu har universitetet en ny psykolog med kompetens inom arbets- och organisationspsykologi som är placerad på Företagshälsovården, Linda Kuhn. Hon har tidigare arbetat på Arbetsförmedlingen, i Helsingborgs stad och på Tetra Pak med liknande uppdrag.

Nytt pausprogram ska förebygga arbetsskador

Skärmdump av Pausit programmet Ohälsa orsakad av stillasittande, statiskt eller monotont arbete orsakar stora problem för medarbetare. Nu har universitetet köpt in ett pausprogram, PausIt som alla medarbetare kan ladda ner på sin dator.

Lunds universitet rekommenderar studenter att lämna Hongkong

Lunds universitet går nu ut med en rekommendation till alla studenter som befinner sig i Hongkong att åka hem. Detta efter den senaste tidens oroligheter i regionen.

Ny sektionschef för Student och utbildning

Rekryteringen av ny sektionschef för sektion Student och utbildning är nu klar, det blir Carolina Rytterkull.