Nyheter

Svenska forskningsbiblioteken säger upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier

Efter 20 år säger de svenska forskningsbiblioteken upp avtalet med det stora vetenskapliga förlaget Elsevier. Anledningen är orimlig prissättning och att förlaget inte tillgodoser krav på öppen tillgång.

Information om nya Dataskyddsförordningen (GDPR)

Den nya dataskyddsförordningen (även kallad GDPR) började gälla den 25 maj 2018. Detta gäller för dig som medarbetare.

GDPR och samtycke från personer på bild och i film

Den 25 maj 2018 träder en ny lag i kraft: Dataskyddsförordningen, eller GDPR som den heter gemensamt inom EU.

Välkomstdag för nya medarbetare 9 maj

Är du nyanställd? Välkommen till en inspirationsdag där du får se och höra om den spännande arbetsplats som Lunds universitet är!

Tvärvetenskap – vad betyder det och hur gör man?

Detta diskuteras under ett heldagssymposium som arrangeras av Pufendorfinstiutet den 4 maj.

Treårigt projekt i kölvattnet av #metoo

Lunds universitet startar ett forskningsbaserat projekt, Tellus, i syfte att stärka det förebyggande arbetet för att förhindra sexuella trakasserier vid universitetet. Projektet görs i etapper och projektgruppen består av personer med kompetens inom juridik, arbetsmiljö, psykologi och sexuell hälsa.

Vill du vara med på Forskarturnén 2018?

Forskarturnén är ett samverkansprojekt där forskare från Lunds universitet föreläser om sin forskning på bibliotek i Skåne. Det startade 2014, och har sedan starten varit väldigt uppskattat bland bibliotekens besökare och deltagande forskare, som ett sätt att sprida kunskap och lyfta fram Lunds universitets forskning.

Dags att anmäla dig till Lundaloppet

Nu är det dags att anmäla sig till årets Lundalopp, som går den 5 maj. Som vanligt bjuder Lunds universitet på anmälningsavgiften för alla anställda. Förhoppningen är att nå 1000 anmälda.

De får utmärkelsen För nit och redlighet i rikets tjänst

Torsdagen 1 mars är det dags för den årliga ceremonin där de medarbetare som varit anställda i rikets tjänst i 30 år, eller i 25 år vid pension uppmärksammas.