Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Webbmötesutmattning – hur undviker vi?

Illustration som visar en perosn framför datorskärm och att batteriet håller på att ta slut. Foto: REMM.

Resfria/digitala möten i myndigheter REMM har information och tips om hur du optimerar dina digitala möten och hur du undviker webbmötesutmattning.

Under covid-19-pandemin har behovet och användandet av digitala möten formligen exploderat. Det är glädjande att en så stor del av dessa möten har genomförts på ett strukturerat och användarvänligt sätt. Men det finns också signaler om att den totala mängden möten har ökat dramatiskt – och att det ibland har blivit för mycket. Vi kallar det för webbmötesutmattning. Nedan finns råd för att undvika webbmötesutmattning – ur olika rollers perspektiv.

Läs mer på REMMs webbplats


Vad är REMM?

Digitala möten, eller resfria möten, är en viktig del i det genomgripande digitaliseringsarbete som pågår i svenska myndigheter. 2011–2015 fick Trafikverket regeringens uppdrag att vara ett stöd för att öka andelen resfria möten och har sedan dess drivit projektet Resfria möten i myndigheter – REMM. REMM samordnar arbetet inom ett antal utvalda myndigheter. Under perioden 2011–2015 skedde samordningen för 20 myndigheter och 2016 fick ytterligare drygt 60 myndigheter i uppdrag i sina regleringsbrev att arbeta enligt REMMs metod.

Lunds universitet deltar i REMM.