Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Delta i höstens nya workshopserie inom Kultursamverkan

Neonbokstäver mot svart bakgrund som skriver ART. Unsplash.

Är du nyfiken på hur du kan arbeta med objektbaserat lärande i din undervisning? Eller hur du kan reflektera kring din forskning med hjälp av haikudikter? Kan övningar i skådespeleriets grunder hjälpa dina studenter? Och hur kan visualiseringsprocesser hjälpa dig att kommunicera din forskning?

Under hösten erbjuds fyra olika workshoppar inom Kultursamverkan för dig som arbetar med undervisning eller forskning på Lunds universitet. Med hjälp av erfarna lärare från olika fakulteter, och från våra museiverksamheter, finns det möjlighet för dig att dyka djupare ner i hur konst och kultur på olika sätt kan fördjupa, överraska och ge nya perspektiv på din undervisning eller forskning.

Det finns ett begränsat antal platser på varje workshop. Du kan anmäla dig till en, två eller alla fyra workshopparna.  

Workshopsserien kommer att avslutas med ett större kulturmingel den 4 december där erfarenheterna från workshopparna presenteras och diskuteras.

Anmäl dig: Workshopsserie inom Kultursamverkan | Medarbetarwebben (lu.se)

Workshopparna

Repetition är all kunskaps moder

Fredagen den 27 september klockan: 9‒12

Du som deltar i workshoppen kommer genom olika praktiska övningar att introduceras i skådespeleriets grunder. Därefter följer ett samtal om hur vi inom Lunds universitet kan utveckla relevanta tillämpningar. 

Vi diskuterar allt från situationer som innebär tal inför publik till exempel från universitet som erbjuder skådespelarträning till studenter inom juridik, statsvetenskap och medicin. Hur kan detta tillämpas på universitetets olika utbildningar av olika slag?

Workshoppen leds av Fredrik Haller, lärare och prefekt vid Teaterhögskolan i Malmö. 

Repetition är all kunskaps moder – workshop inom Kultursamverkan | Lunds universitet

Visualisering av hoppfulla och möjliga framtider 

Fredagen den 18 oktober klockan: 9‒12

I den här workshopen kommer vi lära oss om metoder för att skapa visioner om hoppfulla och möjliga framtider, och hur vi kan kartlägga vad som behöver förändras för att nå dit. 

Visionerna kommer att illustreras av konstnärer från Skånes serietecknarskolor. Med denna process vill vi visa hur vi som forskare kan jobba med framtidstänk, både genom samskapande av kunskap och genom en bredare vetenskapskommunikation.

Workshoppen leds av Emma Johansson, forskare vid LUCSUS (Lund University Centre for Sustainability Studies).

Visualisering av hoppfulla och möjliga framtider – workshop inom Kultursamverkan | Lunds universitet

Skriv haikudikter om din forskning

Onsdagen den 6 november klockan: 9‒12 

Att skriva haikudikter kan främja kreativa perspektiv och reflektion kring din forskning. Med hjälp av haikun kan du hitta nya vinklar, och länkar mellan det som är konkret och abstrakt. I samtal med andra utforskar du vad som är forskningens kärna. 

Workshoppen leds av Susanne Pelger, docent i utbildningsvetenskap.

Skriv haikudikter om din forskning – workshop inom Kultursamverkan | Lunds universitet

Crash Course i objektbaserat lärande 

Onsdagen den 20 november klockan: 9‒12

Visning och workshop på Skissernas Museum där du får veta mer om och testa den högskolepedagogiska metoden objektbaserat lärande (OBL). Hur kan du använda konsten i museets samling som resurs och samtalsöppnare i din undervisning? OBL är tvärvetenskapligt och deltagare från alla discipliner välkomnas!

Workshoppen leds av Karin Annebäck och Frida Stenmark, museikoordinatorer.

Crash Course i objektbaserat lärande – workshop inom Kultursamverkan | Lunds universitet

Kulturmingel 

Onsdagen den 4 december klockan: 10‒12

Avslutande kulturmingel på Skissernas Museum där alla får chansen att se det som producerats under workshopparna och prata om sina upplevelser och erfarenheter. Förhoppningen är att du – oavsett om du har deltagit i en workshop eller inte – ska bli inspirerad av hur kultur kan berika ditt arbete.

Kulturmingel – workshopserie inom Kultursamverkan | Lunds universitet