Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbarhetspris och stark klättring på QS rankning

Bild på universitetshuset taget från fontänen (foto)

Lunds universitet hamnar på 75:e plats i världen i den årliga rankningen utförd av internationella QS World University Ranking. Det är tio platser bättre än föregående år, vilket innebär att Lunds universitet är det bästa breda lärosätet i Sverige. Dessutom får universitetet det prestigefulla QS Sustainability Champions Award.

QS har publicerat universitetsranking årligen sedan 2004. Den 4 juni publicerade QS sin senaste lista (ranking 2025) där 5663 lärosäten utvärderades och 1 503 universitet har rankats.

Lunds universitet har under flera år hamnat bland de 100 främsta och kommer i år på plats 75. Det gör Lunds universitet till Sveriges näst högst rankade lärosäte på QS World University Rankings 2025, efter KTH. Universitetet har förbättrat sig tio placeringar jämfört med föregående år, från plats 85 till 75 och totalt 20 placeringar upp under de senaste tre rankningarna. Det är den bästa siffran sedan 2017 års rankning och gör att Lunds universitet är i topp i Sverige bland breda lärosäten med flera fakulteter.

Läs hela artikeln på lu.se