Universitets administrativa pris delas ut årligen för utmärkta administrativa insatser av innovativ karaktär som bidragit till universitetets utveckling eller för service och effektivitet utöver det vanliga. Genom priset önskar universitetsledningen uppmärksamma utmärkta insatser i administrationen inom hela universitetet.
Priset överlämnas vid universitetets årshögtid den 31 januari 2025. Pristagarna får ett diplom och 15 000 kr för egen kompetensutveckling.
Lunds universitets administrativa pris 2025 delas ut till:
Ekonomichef Charlotte Solberg, Fysiska institutionen
Ur nomineringen:
Ett utmärkt exempel på Charlottes drivkraft, nyfikenhet och hur hon spelar roll och utvecklar vår verksamhet finns i det här citatet från en av avdelningsföreståndarna: "Hon ser till helheten och alltid till vad som är bäst för fysiska institutionen och våra verksamheter. Det gör det så mycket enklare och roligare att vara chef i den här komplexa verksamheten!" Vi kan inte föreställa oss ett bättre omdöme för en ekonom, en stödfunktion, en chef eller en kollega på Lunds universitet.
Vad ska du göra med prispengarna?
– Har inte hunnit smälta det ännu men vet att jag vill använda prissumman till något inom ledarskap som kommer hela ekonomigruppen tillgodo, detta hade aldrig varit möjligt utan mina kollegor.
Antikvarie Jenny Bergman, Historiska museet
Ur nomineringen:
Jenny delar generöst med sig och förmedlar information om Anatomiska samlingen och dess historia. Det är allt från föredrag för allmänheten, intervjuer i media till dialog med expertmyndigheter, forskare, minoritetsgrupper och musei- och samlingsnätverk.
Jennys arbete har möjliggjort att Lunds universitet förvaltar och hanterar samlingen enligt internationella, nationella och lokala riktlinjer. För externa intressenter har hon bidragit till att synliggöra samlingen och förmedla dess historiska och nuvarande kontext. Detta är och har varit till stor nytta för Lunds universitet.
Vad ska du göra med prispengarna?
Eftersom Skottland arbetar en del med återlämningar av mänskliga kvarlevor och frågor som berör detta så skulle jag vilja besöka universiteten i Aberdeen och Edinburgh för att få inblick i hur de arbetar med just återlämnandefrågor, förmedling och proveniensforskning.