Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fokus på mångsidig innovationsverksamhet och det livslånga lärandet

Kristina Eneroth. Fotograf: Charlotte Carlberg-Bärg.

Inför hösten vill jag utveckla arbetet med så kallade kompletta miljöer där både utbildning och forskning samverkar, arbeta med det livslånga lärandet och lyfta den mångsidiga innovationsverksamheten.

Samverkan och innovation är de huvudsakliga områdena som ingår i min portfölj som vicerektor. Båda är områden inom vilka det händer mycket nytt för oss alla. Inte minst så efterfrågas alltmer förmågan att kunna utveckla så kallade kompletta miljöer där samverkan är en integrerad del av forskning och utbildning.

Att kunna utveckla kunskap, både på organisations- och individnivå tangerar den omfattande och pågående diskussionen kring livslångt lärande. Under hösten kommer samverkansrådet att arbeta nära utbildningsnämnden, för att flytta fram positionerna i denna viktiga fråga där Lunds universitet behöver växla upp inte minst jämfört med andra internationella universitet.

Den internationella tråden gäller även innovationsarbetet. Universitetet har av hävd arbetat med ett perspektiv som rört sig från det lokala till det nationella. Nu är tiden mogen att även lyfta fram den mångsidiga innovationsverksamheten internationellt.

Vi har en spännande höst att se fram emot!

/Kristina Eneroth

Läs mer:

Kristina Eneroth, vicerektor

E-post:
Kristina [dot] Eneroth [at] rektor [dot] lu [dot] se
Telefon: 046- 222 44 49

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 38 95