Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fortsatt finansiering för EUGLOH-samarbetet och fler samarbetspartners

Foto från EUGLOHs annual summit med Ann-Kristin Wallengren vid podiet.

Under några heta sommardagar i juni samlades representanter från alla EUGLOH-universitet på Paris Saclay för ett stort Annual summit.

EUGLOH, European University Alliance for Global Health, är en del av det EU-finansierade programmet European Universities som Lunds universitet deltar i tillsammans med Université Paris-Saclay (Frankrike), University of Szeged (Ungern), University of Porto (Portugal) och LMU – Ludwig-Maximilians-Universität München (Tyskland).

Under sommaren kom även det glädjande beskedet att EUGLOH-samarbetet får förlängd finansiering från Erasmus+ och att ytterligare samarbetspartners tillkommer: Universidad de Alcala (Spanien), Universitetet i Tromsø (Norge), University of Novi Sad (Serbien) och Universität Hamburg (Tyskland). Tillsammans ska vi fortsätta utveckla undervisning och forskning för utbyte och gemensamt arbete både fysiskt och digitalt.

På det stora mötet i Paris deltog ett trettiotal medarbetare och studenter från LU och vi ägnade dagarna åt möten i olika grupper, vi lyssnade på intressanta föreläsningar och rundabordsdiskussioner och inte minst hade vi tid för informellt nätverksbyggande som vi hoppas ska bidra till utvecklingen av detta givande och viktiga samarbete.

Extra roligt är att nästa års Annual summit ska äga rum i Lund den 12 till 14 juni vilket vi kungör på bilden. Då bjuds alla intresserade på LU in att på olika sätt delta och vi hoppas att dessa dagar ska sprida kunskapen om EUGLOH ytterligare.

Ett stort tack till alla som deltog i Paris!

/Ann-Kristin Wallengren

Läs mer


Denna text ingår i LU-nytt nr 13 - 2022

Foto på Ann-Kristin Wallengren. Foto: Charlotte Carlberg-Bärg.

Vicerektor Ann Kristin Wallengren

E-post: ann-kristin [dot] wallengren [at] rektor [dot] lu [dot] se (ann_kristin.wallengren@
rektor.lu.se)

Telefon: 046- 222 84 76

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 38 95