Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Administrativa priset 2023 går till Lena Nielsen och Gabriella Johansson

Gabriella Johansson och Lena Nielsen.
Gabriella Johansson och Lena Nielsen.

Priset för 2023 års administrativa pris går till programplanerare, Lena Nielsen på LTH:s kansli (Utbildningsenheten) och bibliotekarie Gabriella Johansson, Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek.

Administrativa priset delas ut årligen för utmärkta administrativa insatser av innovativ karaktär som bidragit till universitetets utveckling eller service och effektivitet utöver det vanliga.

2023 års pristagare är programplanerare, Lena Nielsen på LTH:s kansli (Utbildningsenheten) och bibliotekarie Gabriella Johansson, Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek. De tilldelas 15 000 kronor var för egen kompetensutveckling.

Genom priset önskar universitetsledningen uppmärksamma utmärkta insatser i administrationen inom hela universitetet. Det administrativa priset delas ut vid universitetets årshögtid den 27 januari 2023.

Läs mer om Årshögtiden 2023 den 27 januari

Ur nomineringarna:

Gabriella Johansson, bibliotekarie, Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

”Gabriella Johansson är en bibliotekarie vars mångsidighet och engagemang förtjänar att uppmärksammas. Biblioteken vid Lunds universitet arbetar med mycket mer än ren informationsförsörjning, och bibliotekarier som Gabriella är oumbärliga för att våra tjänster ska vara aktuella, relevanta och tillgängliga for alla.

Gabriella arbetar med stor hängivenhet for att stödja studenter med lässvårigheter. Hon är en av universitetets mest kunniga och erfarna talboksbibliotekarier och har följt teknikutvecklingen inom detta område i 20 år.”

Gabriella Johansson svarar med:

Först och främst har jag haft tur att hamna i ett förtroendefullt sammanhang och ha bra kollegor. Vi lyfter varandra. Mina drivkrafter är att underlätta för användaren, om det så är studenter, kollegor eller andra. Jag är rätt envis, och försöker följa upp frågor och dokumentera, till nytta nästa gång informationen kan behövas, säger Gabriella Johansson.

Lena Nielsen på LTH:s kansli (Utbildningsenheten)

”Lena Nielsens har enastående kunskaper om i princip allt som rör universitetets regelverk och en otrolig arbetskapacitet! Lena har en värdefull förmåga att se konsekvenser av ett beslut som inte är uppenbara for de flesta vid en första anblick.

Därigenom kan bättre och över tiden mer stabila beslut fattas.

Lena Nielsen har de viktiga egenskaper som Lunds universitet söker hos alla medarbetare: kompetens, effektivitet, noggrannhet, integritet och ett konstruktivt och positivt bemötande av alla som söker hennes hjälp. En varm omtänksamhet om sina medarbetare och en fin humor – nästan av göteborgsklass – är ytterligare bonus för dem, som liksom jag, har haft förmånen att jobba med henne.”

Lena Nielsen svarar med:

– Hemligheten med att bli en riktigt bra administratör i en verksamhet som Lunds universitet är att ha många duktiga och kunniga kollegor samt en bra chef. Det är den samlade kompetensen som är ryggraden i det administrativa arbetet vi måste göra. Att ha helikopterperspektiv är också viktigt: att se att det vi gör är en liten del i en större enhet, men där varje del är väldigt viktig för att helheten ska fungera. Personligen tycker jag att det är väldigt viktigt att inse att min spetskompetens ligger inom ett annat område än andras, och att vi kan bidra med spetskompetens från olika håll. Vi ser sällan komplexiteten i andras arbete, säger Lena Nielsen.