Skapa CV

använd den information du matat in för att skapa snygga CV:n på ett ögonblick

Syftet med modulen är att snabbt och enkelt kunna återanvända den data som finns registrerad i systemet för att generera personliga, aktuella och anpassade CV:n.

CV-modulen syftar till att underlätta för dig som lagt in information i LUCRIS att snabbt och enkelt skapa anpassade uttag och CV:n över din forskning. Du kan välja mellan att ta med all information eller bara utvalda delar.

Hur skapar jag till ett CV i LUCRIS?

  1. Logga in i LUCRIS
  2. Klicka på `+´ som dyker upp när du för muspekaren över modulen Curricula Vitae till vänster inne i LUCRIS
  3. Välj något av CV-formaten:
    Läs mer om vilka olika CV format som finns nedan.
  4. Klicka i de fält du vill ha med.
  5. Du kan editera innehållet CV:t och sedan spara ner det i en rad olika format, exempelvis Word eller PDF. Editering av layout görs med fördel efter att du sparat ner det i exempelvis Word.

En kortare instruktionsfilm om hur man skapar CV:n i LUCRIS:

Hur man skapar ett privat CV (ny flik)
- Hur man genererar ett så kallat privat CV med utvald information från sin profil i LUCRIS. Film (kräver LUCAT inloggning). Uppladdad 200122.

 

Olika typer av CV

Än så länge finns ingen nationell CV standard i Sverige. För närvarande finns nedan olika CV-format i LUCRIS.

CV:et ligger bara i din LUCRIS profil och inte synligt på Forskningsportalen. Du kan göra flera olika privata CV:n och anpassa dem till olika målgrupper, exempelvis ha ett för varje finansiär du brukar söka till och där skräddarsy innehållet för just den målgruppen.

Läggs i en egen flik kallad 'CV' på din profil på Forskningsportalen. CV blir nedladdningsbart för externa besökare. Du kan bara göra ett publikt CV.

Välj ut de publikationer som du vill ska lyftas fram i din översiktssida i Forskningsportalen. OBS! Detta CV format görs inte längre via CV-modulen (from 191125) utan görs i den personliga profilen under "Highlighted content".  CV:t kommer att läsas av och visa upp publikationerna på din personliga profilsida i portalen, om du inte skapar något CV med utvalt innehåll syns dina senaste publikationer. Du kan bara göra ett CV med utvalt innehåll.

Kort filmad instruktion om hur man lägger till "Highlighted content":

Highlighted content - hur synliggör jag det bästa först i LUs Forskningsportal? (ny flik)
- Välj vilka publikationer som syns på din profilsida i Forskningsportalen genom att välja ”Highligthed content”. Film (kräver LUCAT inloggning). Uppladdad 200122.

  • NIH Biosketch CV

  • Canadian Common CV

  • EuroPass CV

Kontakta LUCRIS-supporten

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Telefon: 046-222 90 00
(måndag-fredag 8:00-17:00)

Webbformulär: support.lu.se