Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lönerevisionen: Utbetalning av nya löner

Hand som stoppar in ett kreditkort i en bankomat.

Doktorander får sina nya löner utbetalda i november. För övriga anställda är målsättningen att de nya lönerna ska betalas ut i februari eller mars 2024, beroende på vilken arbetstagarorganisation man är medlem i.

I samband med november månads löneutbetalning får alla doktorander på universitetet sina nya löner utbetalda.

När det gäller övriga anställda i Saco-S, eller som är oorganiserade (det vill säga varken är medlemmar i Saco-S, OFR/S eller Seko), är universitetets målsättning att betala ut de nya lönerna i februari 2024.

För anställda som är medlemmar i OFR/S och Seko planeras de nya lönerna att betalas ut i mars 2024.

Alla nya löner betalas ut retroaktivt från lönerevisionsdatumet 1 oktober 2023.

Information om och motivering av den nya lönen

Innan de nya lönerna betalas ut ska alla anställda ha fått information om, och en motivering av, sin nya lön.

Anställda som är medlemmar i Saco-S, eller är oorganiserade, ska ha blivit erbjudna ett så kallat lönesättande samtal med sin chef, följt av en digital löneöverenskommelse i Primula. Lönesättande samtal planeras att hållas mellan den 13 november och den 14 december (det kan dock förekomma lokala avvikelser i tidplanen, ute i verksamheterna). Saco-S-medlemmar ska besvara sin löneöverenskommelsen senast den 22 december. För den som är oorganiserad är den digitala överenskommelsen en skriftlig bekräftelse av den nya lönen.

Läs mer om hur det fungerar med den digitala löneöverenskommelsen

Lönesamtal för medlemmar i OFR/S och Seko genomförs sannolikt i februari 2024, när de kollektiva förhandlingarna är klara.

Tidsplan för lönerevisionen

En mer detaljerad tidsplan för 2023 års lönerevision finns på Medarbetarwebben – ta gärna del av denna för mer information om när du kommer att få information om din nya lön.

Lönerevision | Medarbetarwebben (lu.se)