Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nyttja din friskvårdsersättning och din friskvårdstimme

Man som joggar i en park.

Har du spenderat julledigheten i spåret eller på banan? Kanske provat på en ny, hälsofrämjande aktivitet som du vill utforska närmare?

Uppfyllde du förra årets nyårslöfte om att satsa på din hälsa? Eller tar du nya tag i år? I vilket fall som helst innebär nytt år att du har rätt till nya friskvårdspengar.

Här kommer en påminnelse om att utnyttja det friskvårdsbidrag som Lunds universitet erbjuder alla sina anställda. Bidraget ersätter kostnader för friskvård upp till 1870 kronor per kalenderår och kan användas till flera olika aktiviteter.

Genom att regelbundet delta i hälsofrämjande aktiviteter kan vi förhoppningsvis hjälpas åt att skapa en arbetsplats där vi trivs och mår bra, samtidigt som frisknärvaron ökar och arbetsskadorna minskar. Ta chansen att ägna den här tiden åt dig själv och din hälsa, utan att det behöver kosta något extra.

Ansök för 2023 senast den 31 januari

Här kommer också en påminnelse om att senast den 31 januari ansöka om ersättning för aktiviteter som du betalat under 2023. Du ansöker genom att registrera ett ärende i Primula där du skannar in/laddar ner ditt originalkvitto.

Om din ansökan inte kommer in i tid kommer den att avslås, så vänta inte!

Läs mer om friskvårdsbidraget och hur du ansöker. 

Har du redan använt hela 2023 års friskvårdsbidrag?

Har du redan tagit chansen och utnyttjat hela förmånen, men gjort fler inköp av hälsofrämjande aktiviteter under november och december 2023? Misströsta inte! Inköp av hälsofrämjande aktiviteter som du gjort under november och december 2023 kan nämligen ersättas av 2024 års bidrag. Du ansöker precis som vanligt, ange i meddelanderutan i ditt ärende att det avser friskvårdsersättning för år 2024.

Skicka alltid in din ansökan så fort du uppnått det högsta beloppet för ersättning eller löpande under året om du till exempel betalat för flera olika aktiviteter. På så sätt kan du få din ersättning utbetald fortare.