Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kurs i pågående dödligt våld (PDV)

Polisavspärrningar på en dörr.

Vid en PDV (pågående dödligt våld) situation gäller det att kunna agera på ett snabbt och effektivt sätt. Sedan slutet av förra året finns en upphandlad kurs för att öka beredskapen vid eventuella PDV situationer.

Under kursen lär sig deltagarna bland annat att försvåra så mycket som möjligt för en eventuell gärningsperson/er och att agera på ett sätt som innebär att så få personer som möjligt skadas allvarligt.

Efter utbildningen ska deltagarna:

  • Förstå vad som kännetecknar PDV och vad som kan göras i en sådan situation.
  • Kunskaper kring inrymning, utrymning, inlåsning ”lock-down” och att barrikadera.
  • Förståelse för stress- och krisreaktioner.

Kursen vänder sig främst till verksamheter med medarbetare som vistas i en miljö där det finns risk för att utsättas för hot och våld. Dock är det öppet för alla chefer som vill förbereda sin organisation på en PDV-händelse att beställa kursen.

Läs mer om kursen i LUPIN.