STINT Strategic Grants for Internationalisation

Vad innebär programmet?

Programmet ska bidra till strategisk internationalisering på lärosätesnivå. Ansökan ska omfatta strategiskt angelägna internationaliseringsinsatser som samtidigt tar tillvara enskilda eldsjälars erfarenhet och engagemang.

Vem kan söka medel?

Formell sökande är rektor. Ansökan föregås av intern ansökningsprocess inom Lunds universitet. Ansökan inlämnas av rektor för svenskt universitet.

Varje universitet kan delta i upp till två ansökningar per utlysning. Universitetet kan inlämna en individuell ansökan och delta i eller leda en gemensam ansökan. Universitetet kan också välja att delta i eller leda två gemensamma ansökningar.

Var skickar man sin ansökan?

Till STINT - Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning

Utlysning 2020

Utlysningen öppnar preliminärt december 2019.

LU-intern urvalsprocess före ansökan till STINT 2020

LU-enhet intresserad av att inlämna ansökan ombeds inkomma med beskrivning av sitt projekt preliminärt januari 2020 till Externa relationer. Internationella rådets arbetsutskott lämnar utlåtande om respektive projektförslag och rekommendation till rangordning i händelse av konkurrerande projektförslag. Prorektor beslutar därefter vilket/vilka projektförslag som ska utgöra LU:s ansökan/ansökningar.

Vem kan delta i projektet?

Diverse aktörer.

För ytterligare information, besök STINT:s webbplats

Sidansvarig:

Henrik Hofvendahl