Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Latinamerika är en dynamisk region med en stark utbildningstradition och anrika lärosäten. Lunds universitet samverkar med flera lärosäten och organisationer i regionen inom ramen för såväl utbildning som forskning. Våra samarbeten är omfattande och genererar en betydande mobilitet till och från Latinamerika för studenter, forskare, lärare och personal.

Latinamerikagruppen

Vid Lunds universitet finns en Latinamerikagrupp vars uppgift är att främja och samordna LU:s samarbeten med organisationer och lärosäten i Latinamerika. Gruppen träffas 4 gånger per år och fungerar som ett stöd för universitetsgemensamma insatser där gruppen bland annat är rådgivande till universitetsledningen i frågor som rör strategiska satsningar i regionen.

Latinamerikagruppens medlemmar
Stacey Sörensen – ordförande
Martin Tunér – Lunds tekniska högskola (LTH)
Patrik Olsson – Samhällsvetenskapliga fakulteten
Henrik Rahm – Humanistiska och teologiska fakulteterna
Karin Broberg – Medicinska fakulteten
Lars Andersson – Konstnärliga fakulteten 
Markus Lahtinen – Ekonomihögskolan 
Vakant – Naturvetenskapliga fakulteten
Vakant – Juridiska fakulteten
Miguel Cornejo Herrera – Externa relationer – sekreterare

Handlingsplan

Länk till handlingsplan för Latinamerika 2021-24 i Regelverket

Särskilda aktiviteter

ACCESS – Academic Collaboration Chile Sweden

Lunds universitet har tillsammans med Uppsala universitet, Pontificia Universidad Catolica de Chile och Universidad de Chile skapat en plattform i syfte att öka samarbeten inom högre utbildning mellan Sverige och Chile.

Läs mer om ACCESS-projektet

FAPESP – São Paulo Research Foundation 

Lunds universitet har sedan 2015 ingått ett samarbete med FAPESP (São Paulo Research Foundation). Syftet är att stärka samarbeten inom forskning mellan LU och forskare i delstaten São Paulo, Brasilien.

Läs mer om FAPESP

Kontakt

Miguel Cornejo Herrera
Internationell koordinator
+46 46 222 93 83
miguel [dot] cornejo_herrera [at] er [dot] lu [dot] se