Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunds universitets internationella samarbeten

OMFATTANDE MÖJLIGHETER FÖR FORSKNING OCH UTVECKLING

Samarbete ger fördelar

Lunds universitet bedriver verksamhet i olika delar av världen. På hemmaplan arbetar vi genom olika grupper med fokus på olika världsdelar. Vi är dessutom medlem i ett antal internationella nätverk tillsammans med många välrenommerade, forskningsintensiva och inflytelserika universitet. 

Nätverken möjliggör och underlättar samarbete i olika former och erbjuder utbyte på flera utbildningsnivåer. Nätverken erbjuder en kontaktyta, men inte alltid finansiering. 

Nätverk och partnerskap

Regioner

Afrika

Lunds universitet har sedan länge haft samarbete med afrikanska partners. Vi bedriver forskning som är relevant för Afrika. Vi skickar och tar emot både lärare och studenter till och från Afrika, och genomför uppdragsutbildningar med afrikanska deltagare.

Läs mer om Lunds universitets forskning och samarbeten i Afrika

Läs mer om SASUF - South Africa Sweden University Forum

Asien

Lunds universitet har omfattande samarbete med Asien. Här presenteras samarbetsplattformar, nätverk och pågående projekt. Dessa bidrar till att höja Lunds universitets profil i regionen och garantera en långsiktighet i vårt samarbete med asiatiska universitet.

Läs mer om Lunds universitets forskning och samarbeten i Asien

Läs mer om MIRAI - Connecting Swedish and Japanese universities through research, education and innovation

Latinamerika

Latinamerika är en dynamisk region med en stark utbildningstradition och anrika lärosäten. Lunds universitet samverkar med flera lärosäten och organisationer i regionen inom ramen för såväl utbildning som forskning. Våra samarbeten är omfattande och genererar en betydande mobilitet till och från Latinamerika för studenter, forskare, lärare och personal.

Läs mer om Lunds universitets forskning och samarbeten i Latinamerika

Läs mer om ACCESS - Academic Collaboration Chile Sweden

Läs mer om FAPESP - São Paulo Research Foundation

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen