Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Doktorander och fackligt stöd

Lunds doktorandkår

Lunds doktorandkår ger råd, information och stöd under din tid som doktorand. Kåren organiserar doktorander vid sju av universitetets åtta fakulteter: humanistisk-teologiska, juridiska, naturvetenskapliga, samhällsvetenskapliga, ekonomiska, medicinska och den konstnärliga fakulteten.

Lunds doktorandkårs webbplats

Teknologkåren TLTH

Vid Lunds Tekniska Högskola organiserar teknologkåren TLTH de doktorander som är verksamma där.

Teknologkåren TLTH:s webbplats

Doktorandombudsmannen

Det finns även ett neutralt doktorandombud vid Lunds universitet som du kan kontakta om du upplever något som helst problem som doktorand och forskarstuderande.

E-post: domb [at] ldk [dot] lu [dot] se
Telefon: 073 397 88 45

Läs mer om doktorandombudet på Lunds doktorandkårs webbplats (se ovan)

Sveriges universitetslärarförbund – SULF

SULF, Sveriges universitetslärarförbund, är en facklig organisation som arbetar med frågor som rör universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas lönevillkor och yrkessituation. På SULFs webbplats finns det information till doktorander om allt från lagar, handledning, praktiska råd och A-kassa.

SULF:s webbplats

Fackförbundet ST

Fackförbundet ST organiserar anställda inom statliga verksamheter, till exempel på myndigheter, i affärsverk, på högskolor och universitet eller i statligt ägda bolag. ST organiserar bland annat doktorander och arbetar med doktorandfrågor. Alla anställda vid Lunds universitet är välkomna som medlemmar, oberoende av vilken utbildning och befattning man har.

ST:s webplats för doktorander

ST:s webplats för medlemsansökan