Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Logotypen på uppsatser och examensarbeten

Lunds universitets grafiska profil gäller för alla verksamheter som organisatoriskt är en del av universitetet, och ska endast användas där myndigheten är avsändare. Studenter ska därmed inte applicera profilen på uppsatser, examensarbeten, presentationer eller andra arbeten inom en utbildning, men får gärna använda universitetets logotyp.

Studenter som vill använda logotypen på en uppsats eller ett studentarbete måste skriva ut följande, i nära anslutning till logotypen:

  • typ av arbete (uppsats, exjobb)
  • nivå
  • kurs
  • institution/fakultet etcetera.

Exempel: om universitets logotyp placeras på en framsida så ska ovanstående information också tydligt skrivas ut på framsidan. Logotypen kan med fördel användas i enlighet med dessa riktlinjer, om uppsatsen ska läggas upp i LUP (Lunds universitets publikationer).

Logotypen kan även användas på andra typer av studentarbeten inom en utbildning, exempelvis på en enkät eller liknande. För att få använda logotypen krävs att arbetet:

  • är tidsbegränsat
  • görs inom en utbildning
  • inte ska leva vidare externt/publikt efter avslutad utbildning på något sätt. 

Det är viktigt att alltid skriva ut att arbetet är ett studentarbete och en del av en (specificerad) utbildning. Studenter som vill använda logotypen bör alltid stämma av med handledare/lärare först. Vid frågor kontakta sektionen Kommunikation via grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Ladda ner logotyp

Lunds universitets huvudlogotyp finns att ladda ner i Bild- och mediebanken, under fliken Logotyper. Studenter som behöver ladda ner logotypen använder pressinloggningen, anvisningar finns på inloggningssidan. Välj ”För digital användning” om uppsatsen eller examensarbetet skrivits i Word (filformatet PNG fungerar bättre i Office-programmen).

Gå till Bild- och mediebanken för att ladda ner logotypen (logga in som Press)

Mallar

Det finns inga universitetsgemensamma mallar för studentarbeten. En del fakulteter och institutioner har dock tagit fram egna mallar för denna typ av produktioner. Kontakta närmsta kommunikatör för att ta reda på om det finns hos er.

Kontakta en kommunikatör

Kontakt

Sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Maria Wendel
Kommunikatör
maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se 
+46 46 222 70 07