Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Logotypen på uppsatser och examensarbeten

Lunds universitets grafiska profil gäller för alla verksamheter som organisatoriskt är en del av universitetet, och ska endast användas där myndigheten är avsändare. Studenter ska därmed inte applicera profilen på uppsatser, examensarbeten eller andra arbeten inom en utbildning, men får gärna använda universitetets logotyp.

Studenter som vill använda logotypen på en uppsats eller ett studentarbete måste skriva ut följande, i nära anslutning till logotypen:

• typ av arbete (uppsats, exjobb)
  • nivå
  • kurs
  • institution/fakultet etcetera.

Exempel: om universitets logotyp placeras på en framsida så ska ovanstående information också tydligt skrivas ut på framsidan. Logotypen kan med fördel användas i enlighet med dessa riktlinjer, om uppsatsen ska läggas upp i LUP (Lunds universitets publikationer).

Logotypen kan även användas på andra typer av studentarbeten inom en utbildning, exempelvis på en enkät eller liknande. För att få använda logotypen krävs att arbetet:
  • är tidsbegränsat
  • görs inom en utbildning
  • inte ska leva vidare externt/publikt efter avslutad utbildning på något sätt.
Det är viktigt att alltid skriva ut att arbetet är ett studentarbete och en del av en (specificerad) utbildning. Studenter som vill använda logotypen bör alltid stämma av med handledare/lärare först. Vid frågor kontakta Varumärkesavdelningen på sektionen Kommunikation, grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Ladda ner logotyp

Lunds universitets huvudlogotyp samt fakulteternas (nivå 2-)logotyper finns att ladda ner i Bild- och mediebanken. Studenter som behöver ladda ner logotypen använder pressinloggningen, anvisningar finns på inloggningssidan. Logotyperna finns längst ner i vänstermenyn, under kategorin Grafisk profil. Välj ”Logotyper för digital användning” om uppsatsen eller examensarbetet skrivits i Word (filformatet PNG fungerar bättre i Office-programmen).

Gå till Bild- och mediebanken för att ladda ner logotypen

Mallar

Det finns inga universitetsgemensamma mallar för studentarbeten. En del fakulteter och institutioner har dock tagit fram egna mallar för denna typ av produktioner. Kontakta närmsta kommunikatör för att ta reda på om det finns hos er.

Gå till sidan Kontakta en kommunikatör

Sidansvarig:

Varumärkesavdelningen, sektionen Kommunikation