Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

EUGLOHs årsmöte (Annual Summit) hålls i Lund 13-14 juni

Lunds universitet med texten Annual Summit 2023.

Vi ser årsmötet som en möjlighet att förankra arbetet inom EUGLOH bland LU:s medarbetare och hoppas att många har intresse av och möjlighet att delta! Temat för mötet är Building bridges between education and research.

En gång om året träffas representanter från alla partneruniversiteten i samband med alliansens Annual Summit. I år är det vi som är värdar och mötet kommer att hållas i Lund 13–14 juni, med en extra dag den 12 juni för att möjliggöra möten inom projektets olika arbetsgrupper.

Vårt Europauniversitetssamarbete EUGLOH (European University Alliance for Global Health) fortsätter att utvecklas. Efter nystarten i januari i år kom fyra nya partneruniversitet med i alliansen (Alcala, Hamburg, Novi Sad och Tromsö). Vi är nu nio universitet som de kommande fyra åren (minst) kommer att jobba tillsammans inom utbildning, samverkan och forskningssamarbeten.

Det är nytt att vi i alliansen roterar ordförandeskapet mellan partneruniversiteten och extra kul att Lunds universitet är först ut. Detta innebär bland annat ordförandeskap i alliansens Executive Board för min del.

Vi ser årsmötet som en möjlighet att förankra arbetet inom EUGLOH bland LU:s medarbetare och hoppas att många har intresse av och möjlighet att delta! Temat för mötet är Building bridges between education and research och vi arbetar just nu intensivt med att spika programmet.

Programmet kommer bland annat att innehålla spännande sessioner kring teman som Art and Health, Agenda 2030 samt EU – a vision of an integrated education och research and innovation area. Utöver detta ser jag personligen mycket fram emot den halvdagsworkshop vi kommer att ha med alliansens Executive Board-ledamöter för att lära känna varandra och våra lärosäten bättre och tillsammans kunna diskutera mål och visioner med samarbetet!

/ Lena Eskilsson

Läs mer


Denna text är en del av LU-nytt 8 -2023.

Foto på Lena Eskilsson. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg.

Lena Eskilsson, prorektor

E-post: lena [dot] eskilsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (lena[dot]eskilsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 05

Prorektors sekreterare Wiveca Ericsson

E-post: wiveca [dot] ericsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (wiveca[dot]ericsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 03