Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Intensifierat arbete med strategiska frågor inom utbildning

Foto på Lena Eskilsson. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg.

Inför hösten hoppas jag att vi i universitetsledningen kan fokusera på de kärnfrågor som vi vill driva.

Det har varit en mycket speciell start för den nya universitetsledningen, starkt präglad av den pågående pandemin. Jag hoppas att utvecklingen nu går i rätt riktning och att vi i universitetsledningen kan fokusera mer på de kärnfrågor vi vill driva.

Höstens intåg innebär ett intensifierat arbete med flera spännande projekt. Till exempel vår europeiska universitetsallians EUGLOH, som är ett tvärvetenskapligt projekt mellan fem lärosäten i Europa brett inriktat mot samhällsutmaningar inom global hälsa. Nuvarande samarbete är inne på sitt andra år och intensiva diskussioner pågår nu om hur vi bäst fortsätter arbetet efter 2022 – organisatoriskt, innehållsmässigt och med vilka europeiska universitetspartners. De europeiska universitetsallianserna fokuserar främst på utbildning på alla nivåer, men också på hur forskningsprojekt såsom EUGLOHRIA arbetas fram inom dessa allianser. Det ger spännande möjligheter till bättre sammanflätning mellan utbildning och forskning.

På agendan inför hösten i utbildningsnämnden finns utmanande frågor såsom strategiskt arbete när det gäller det livslånga lärandet inklusive breddad rekrytering och digitaliseringsfrågor samt diskussioner kring LU som det breda universitetet. Vi kommer också att fortsätta arbetet med kvalitetssäkringsfrågor i kölvattnet av UKÄ:s lärosätesgranskning.

/Lena Eskilsson

Läs mer:

Lena Eskilsson, prorektor

E-post: lena [dot] eskilsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (lena[dot]eskilsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 05

Prorektors sekreterare Eva Porenius

E-post: eva [dot] porenius [at] rektor [dot] lu [dot] se (eva[dot]porenius[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 03