Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Många möjligheter för ledarutveckling inom universitetet

Flera personer sitter i ett möte. Foto Kenneth Ruona.

Lunds universitet bjuder på många möjligheter för dig som chef och ledare att utvecklas.

För att vässa och tydligare definiera vad Lunds universitet ska erbjuda för ledarskapsutveckling så gav jag i början av året Maria Flores och Andreas Bryngelsson i uppdrag att genomföra utredningen Framtidens ledarskap. Syftet med utredningen var att utarbeta förslag på innehåll, upplägg och omfattning för Lunds universitets ledarskapsutveckling. Maria och Andreas har gjort ett enastående arbete och inom kort kommer deras rapport att publiceras. De föreslår bland annat att universitet ska inrätta särskilda ledarskapsprogram och forma en tydligare organisation för ledarskapsutveckling.

Jag vet ännu inte vilka konkreta förändringar som rapporten kommer att leda till. Det ska vi fila på i början av nästa år – och jag kommer att återkomma med mer information längre fram.

För dig som chef finns chefsplattformen på HR-webben. Den är fortfarande under uppbyggnad men det är en fantastisk digital plats som samlar information om bland annat chefens roll, chefsstöd och olika ledarskapsutbildningar. Gå in och botanisera. Du kommer inte att ångra dig!

På sektionen HR finns idag ett team för chefs- och ledarutveckling som består av Johan Sjö, Annica Ollerstam, Kristian Bergén och Cecilia Agrell. Jag vill passa på att rikta ett särskilt tack till Cecilia Agrell. Cecilia har jobbat i många år på universitetet med ledarskapsfrågor och har bland annat utvecklat och lett flera ledarskaps- och karriärprogram. För närvarande leder hon Sveriges universitets och högskoleförbunds (SUHF) nationella ledarskapsprogram HELP Cecilia kommer efter årsskiftet att uteslutande arbeta mot SUHF och jag önskar henne varmt lycka till. Hennes insatser för Lunds universitet är oförglömliga.

Läs mer


Denna text är en del av LU-nytt 20 - 2022

Foto på Jimmie Krsitensson.

Jimmie Kristensson, vicerektor

E-post:
jimmie [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (jimmie[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046- 222 19 74

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046-222 38 95