Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nu fortsätter utvecklingsarbetet med rekrytering

Bilder på människor på möte med huvuden beskurna.

Jag har tillsammans med en referensgrupp haft i uppdrag att utarbeta ett förslag för hur vi ska kunna utveckla vårt rekryteringsarbete.

I våra diskussioner fokuserade vi på det arbete som pågår, det arbete som redan har utförts och de förslag som tagits fram i andra projekt såsom RQ20, HR Excellence och policyn om anställning och goda och tydliga karriärvägar.

Det är med glädje jag nu kan meddela att rektor har fattat ett inriktningsbeslut för det fortsatta arbetet. Det innebär bland annat att alla fakulteter ska arbeta strategiskt med att rekrytera de bästa lärarna och forskarna. Anställningar ska utlysas öppet, brett och internationellt.

För att stimulera detta har rektor bland annat beslutat att satsa upp till 10 miljoner kronor per år under perioden 2022 till 2025 för att stimulera arbetet med att rekrytera excellent internationell kompetens. Särskilda uppdrag kommer också att utformas för att utveckla hur vi bedömer meriter och hur vi kan bygga upp ett ett sammanhållet system för pedagogisk utbildning och kompetensutveckling kan förstärkas, utvecklas och byggas upp.

/Jimmie Kristensson

Läs mer:


Detta inlägg är en del av LU-nytt nr 12 - 2022

Foto på Jimmie Krsitensson.

Jimmie Kristensson, vicerektor

E-post:
jimmie [dot] kristensson [at] rektor [dot] lu [dot] se (jimmie[dot]kristensson[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046- 222 19 74

Vicerektorernas sekreterare Gerd Hawaleska

E-post:
gerd [dot] hawaleska [at] rektor [dot] lu [dot] se (gerd[dot]hawaleska[at]rektor[dot]lu[dot]se)

Telefon: 046-222 38 95