Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Stort engagemang under Hållbarhetsveckan

Stortavla utan för Pufendorfinstitutet.
Stortavla utan för Pufendorfinstitutet. Foto: Stina Lundkvist.

Hållbarhetsveckan i Lund har etablerat sig som en återkommande mötesplats för utmanande frågor och innovativa lösningar. Årets program innehöll över 70 event och samlade några tusen deltagare totalt.

I mitten av april bubblade Lund av hållbarhetsfrågor. Projektledare Stina Lundkvist pustar ut efter en lyckad vecka.

Guidad tur i Botaniska trädgården.
Guidad tur i Botaniska trädgården. Foto: Stina Lundkvist.

– Vi är väldigt glada över allt engagemang under Hållbarhetsveckan, både från arrangörer och deltagare. Det har varit en välbesökt vecka och vi hoppas att många har fått med sig nya insikter och kontakter, säger Stina Lundkvist. 

Alla universitetets fakulteter har deltagit med evenemang och forskarexpertis. 

Malmötrion Changes now! spelade på Stadshallen.
Malmötrion Changes now! spelade klimatinspirerad music under prisutdelningen av Lund University Agenda 2030 Award på Stadshallen. Foto: Stina Lundkvist.

– Hållbarhetsveckan är ett fantastiskt sätt att lyfta fram forskningen vid universitetet på ett populärvetenskapligt sätt och i samarbete med olika samhällsaktörer. Att koordinera en så omfattande temavecka kräver noggrann planering, men vi ser också att insatserna ger stora effekter i form av nya och fördjupade samarbeten, säger Ann Åkerman, verksamhetsledare på Hållbarhetsforum vid Lunds universitet. 

Återbrukscontainer på Botulfsplatsen.
Återbrukscontainer på Botulfsplatsen. Foto: Stina Lundkvist.

Hållbarhetsveckan arrangeras sedan starten 2017 tillsammans med Lunds kommun. Kommunens projektledare Erika Frimanson lyfter fram värdet av att samarbeta i kommunen. 

– Vi vill ta vara på kunskapen som finns på universitetet och knyta an till kommunens verksamheter. Att forskning, kommun, näringsliv och medborgare möts är det viktigaste med Hållbarhetsveckan, säger Erika Frimanson. 

Veckan bestod av många nya insikter, givande möten, kreativa idéer, inspirerande samtal och engagerade diskussioner. 

Ta del av inspelningar och poddar från årets vecka: Hållbarhetsveckan 2024 i Lund | Hållbarhetsforum


Nästa år

Hållbarhetsveckan i Lund återkommer våren 2025. Det finns redan nu möjlighet att komma med förslag på ämnen som kan lyftas. Om du eller din organisation vill bidra, kontakta projektledare Stina Lundkvist. stina [dot] lundkvist [at] cec [dot] lu [dot] se (stina[dot]lundkvist[at]cec[dot]lu[dot]se)