Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Här kan du läsa mer om hur du kan hantera betalningar när du är på resande fot. Du rekommenderas att ansöka om ett betalkort med personligt betalningsansvar istället för reseförskott.

Privatkort

Om du har tjänsterelaterade utlägg som anställd så kan du ansöka om ett Eurocard som betalkort med personligt betalningsansvar.

Eurocards privatkort: 

 • Fungerar överallt där MasterCard fungerar.
 • 0 kronor i kortavgift och 0 kronor i årsavgift.
 • Får även användas privat. 
 • Ger möjlighet till kontantuttag. 
 • MasterCard Identity Check ingår för säkra betalningar på nätet. 
 • Via "Mitt Eurocard" på nätet och i appen "Eurocard" ser du dina utlägg, både fakturerade och ännu ej fakturerade. Där kan du även välja om ditt kort ska vara öppet eller stängt för internetköp, se din PIN-kod mm.
 • Fakturan skickas till kortinnehavaren (privatperson) och ersättning för utlägg i tjänsten redovisas via reseräkningssystemet. För att undvika fakturaavgift (som betalas av universitetet) ser vi helst att du registrerar dig för elektronisk faktura i din bank eller betalar med autogiro.
 • Inköp under en kalendermånad, faktureras månaden efter. Fakturan förfaller till betalning efter 30 dagar.
 • Ersättning för redovisade utlägg sker två gånger per månad varav den ena sker i samband med löneutbetalningen.

Det är prefekt/motsvarande som avgör vem som ska ha tillgång till privatkort.

Ansökan Eurocard privatkort

Din prefekt fyller i sektionen Ekonomis supportformulär och väljer där kategorin "Inbetalningar och Utbetalningar - Betalkort" samt anger ditt namn i beskrivningsfältet. Du får en länk med instruktioner för ansökan. Inom en vecka har du ditt privatkort.

Instruktion för användande av privatkort (PDF 225 kB, ny flik)

Sektionen Ekonomis supportformulär

Eurocard kundservice
Telefon: +46 8 14 67 37
Till Eurocard kundservices webbplats

Inköpskonto/Virtuellt kort

I de fall det finns behov av att göra inköp och betala via nätet kan institutioner/motsvarande ansöka om ett Inköpskonto. Observera att inköpskontot och det virtuella kortet inte är tänkt som ett allmänt betalningsmedel utan endast får användas i undantagsfall när det inte går att få faktura.

Eurocards inköpskonto:

 • ett företagskonto som kan användas för inköp på Internet som inte kan betalas på annat sätt till exempel genom faktura. 
 • kontot är inte ett fysiskt kort utan kan endast användas för köp via Internet. 
 • alla köp samlas på en faktura som skickas elektroniskt till Lunds universitet.
 • MasterCard Identity Check ingår för säkra betalningar på nätet.
 • Kontouppgifterna är personliga och får inte lämnas ut till någon annan än den som ansökt om inköpskontot.

Det är prefekten/motsvarande som avgör behovet av inköpskonto. Tillsammans med ansökan ska bifogas en förklaring till vad kortet ska användas till underskriven av prefekt/motsvarande.

Be om en ansökningsblankett för inköpskonto via sektionen Ekonomis supportformulär. Välj kategori "Inbetalningar och Utbetalningar - Betalkort". Den ifyllda ansökningsblanketten skickas sedan till sektionen Ekonomi, hämtställe 31, alternativt via post Box 117, 221 00 Lund.

Sektionen Ekonomis supportformulär

Virtuellt kort

Även om det inte finns behov av ett inköpskonto så kan institutionen vid akuta behov få utfärdat ett virtuellt kort. Detta utfärdas för en enstaka eller ett fåtal utbetalningar, till ett begränsat belopp och är giltigt endast under en begränsad period. Ansök om virtuellt kort via sektionen Ekonomis supportformulär. Välj kategori "Inbetalningar och Utbetalningar - Betalkort".

Sektionen Ekonomis supportformulär

Reseförskott

Hantering av reseförskott är en tidskrävande och omständlig process. För att minska antalet reseförskott och minska handläggningstiderna rekommenderas du att ansöka om betalkort med privat betalningsansvar, så kallat privatkort, se ovan.

Reseförskott ansöker du om i Primula.

Kontakt

Privatkort
Sektionen Ekonomi

Kontakta oss via vårt supportformulär (välj kategori "Inbetalningar och Utbetalningar - Betalkort")

Frågor om reseförskott

SSC Portalen – Logga in dygnet runt

Telefon: 29000 knappval 3 | Öppettider vardagar 9 – 16