Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Mata in information

hur man beskriver LU:s forskning
LUCRIS består av en rad moduler, information som matas in i dessa kan sedan kopplas till varandra för att synliggöra det nät som Lunds universitets forskning utgör.

Här besvaras det viktigaste frågorna:


Vad ska matas in i LUCRIS?

För din egen del som forskare innebär registrering av olika sorters forskningsuttryck i LUCRIS, så som publikationer, aktiviteter, projekt med mera, att du kan synliggöra bredden av din forskargärning. Du kan dessutom snabbt och enkelt skapa CV:n baserat på informationen du matat in.

Generellt ska enbart sådant som har någon form av koppling till forskningsgärningen registreras i LUCRIS. Undantag kan vara sådan information som läggs in i profilen, t ex om tidigare anställningar eller om forskaren här anser det motiverat att beskriva andra gärningar i beskrivningstexterna.


Var ska det matas in?

All information matas in i databasen LUCRIS och är sökbar där för alla som kan logga in med LUCAT.

Logga in i LUCRIS (med din LUCAT)


Hur ska det matas in?

Inmatning av information i LUCRIS görs via respektive modul, läs mer om vad du kan lägga in och hur på följande undersidor:

Information som läggs in under en modul kan kopplas till information i en annan modul genom att ange att de har en relation, på så sätt kan man till exempel synliggöra vilka kontrakt som finansierat vilka projekt och vilka publikationer som presenterats i vilka sammanhang.


Var syns det jag matat in?

Den mesta, men inte all, informationen som matas in i LUCRIS är också synlig i Lunds universitets forskningsportal. Det som inte syns där är exempelvis detaljerad kontraktsinformation från de externfinansierade kontrakten (i systemet kallat Awards) samt information/filer som blivit dolda i forskningsportalen, detta görs av den som registrerar informationen.

Besök Lunds universitets forskningsportal

 

  Sidansvarig:

  Kontakt

  LUCRIS-supporten

  epost: servicedesk [at] lu [dot] se

  telefon: 046-222 90 00 (måndag-fredag 8:00-17:00)

  webbformulär: support.lu.se

  Telefon: 046-222 00 00 (växel)
  Postadress: Box 117, 221 00 LUND
  Organisationsnummer: 202100-3211
  Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

  Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
  Om den här webbplatsen