Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tips för att skapa tillgängliga länkar

  • Länktexten ska vara informativ, begriplig och kunna stå för sig själv. Att bara skriva "Läs mer" eller "Mer information" fungerar inte för dem som av olika anledningar inte kan se den omgivande texten, utan till exempel får länkarna upplästa med hjälp av en skärmläsare.
  • Placera gärna länken på en egen rad under det textstycke som länken relaterar till.
  • Om länken leder till en annan webbplats (hit räknas även andra webbplatser inom Lunds universitet) så bör detta framgå i slutet av länktexten.
  • Länkar till webbsidor ska alltid öppnas i samma flik.
  • Länkar till PDF-dokument bör öppnas i en ny flik. Länktexter till PDF ska dessutom innehålla information om dokumentets format, storlek och att länken kommer att öppnas i en ny flik.
  • Länktexter till Word-, Excel och Powerpoint-dokument och till andra filer ska innehålla information om format och storlek. (Observera att dessa dokumenttyper och filer inte öppnas i ny flik utan laddas ned automatiskt.)

Undvik

  • Att ange en så kallad title-text när du skapar länken. Se istället till att skriva informativa och begripliga länktexter.
  • Att stryka under text som inte är länkad.

Exempel på länktexter

Länk till ett PDF-dokument

Lunds universitets språkpolicy (PDF, 84 kB, ny flik)

Länk till ett Word-dokument

Professor emeriti fortsatt verksamhet - wordmall  (Word, 84 kB)

Länk till en annan webbplats

Skriv tydliga länkar - webbriktlinjer.se

Tio tips till redaktörer på Funkas webbplats

Länk till sida på den egna webbplatsen

Skapa tillgängligt innehåll

Kom igång med webbtillgänglighet

Kontakt

Frågor om webbtillgänglighet? Mejla:
tillganglighet [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Gå med i Teamsgruppen "Webbtillgänglighet inom LU"