Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nationell forskningsinfrastruktur som stödjer digital och experimentell forskning inom humaniora

En hand håller i en sladd framför en ljudanläggning.

Huminfra är en svensk nationell forskningsinfrastruktur som finansieras av Vetenskapsrådet. Den stödjer digital och experimentell forskning inom humaniora och leds av Humanistlaboratoriet vid Lunds universitet och inkluderar 12 lärosäten och organisationer.

Forskningsinfrastrukturen Huminfra tar nu fysisk form genom den webbaserade informationsplattformen huminfra.se. Webbplattformen sammanställer och länkar till befintliga digitala/e-vetenskapliga datasamlingar, verktyg, expertis och utbildningsmöjligheter utspridda över hela Sverige – resurser som den enskilde forskaren tidigare behövt lägga mycket tid på att identifiera och lära sig att använda.

Skärmdump av HumInfras webbsida.

– För många forskare kan det vara svårt att hitta utrustning, rätt material eller möjlighet till utbildning när det gäller nya forskningsmetoder. Huminfra kommer att underlätta för många att bedriva den forskning de vill med de metoder de vill – oavsett var de bor i Sverige, säger Marianne Gullberg, professor i psykolingvistik vid Lunds universitet och föreståndare för Huminfra och Lunds universitets Humanistlaboratorium.

Läs mer om Huminfra.