Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Svenska för dansktalande universitetsanställda SFDU

Danneborgen och svenska flaggan
Lär dig snacka danska!

Nu kan du som dansk medarbetare få en kurs i svenska för att kunna undervisa på kurser. Du lär dig uttal och muntlig svenska och skillnader i dansk och svensk skrift och grammatik.

Språk- och litteraturcentrum erbjuder från och med hösten 2023 en kurs i svenska för dansktalande universitetsanställda.

Kursen är för dig som förväntas kunna undervisa på kurser där undervisningsspråket är svenska och betalas av din institution. I kursen kommer du att lära dig främst uttal och muntlig svenska, men du kommer också att få en översiktlig genomgång av skillnader i dansk och svensk skriftbild och grammatik. I slutet av kursen kommer du får möjlighet att hålla ett kortare lektionspass inom ditt eget ämnesområde där fokus kommer att ligga på uttal och tydlighet.

Kursen startar när tillräckligt många har anmält sig, vilket innebär att den kan starta olika tider under terminen. Vilka datum som gäller meddelas när kurskoordinatorerna vet och mindre än två veckor före kursstart. Anmäl dig genom att kryssa för danska i formuläret.

Sedan tidigare finns det möjlighet för alla internationella medarbetare som undervisar, att gå en kurs i svenska, för att kunna undervisa på svenska. Kurserna erbjuds på fem olika nivåer och utgår från dina förkunskaper i det svenska språket.

Läs mer och anmäl dig: Swedish for university staff (SFU) | Staff Pages (lu.se)