Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Tips om studieteknik till dina studenter

Person framför en dator. Foto: Ergonofis från Unsplash.com

Hänvisa gärna dina studenter till campusonline.se. Där kan de få tips om exempelvis engagemang, läsning och planering i mer eller mindre digital undervisning. Nu finns dessutom två nya efterfrågade texter, en om multitasking – eller rättare sagt om uni-tasking – och en om ergonomi

Zoomar dina studenter från sängen eller ser du dem bara som en skugga framför ett fönster med starkt solljus? Kanske behöver de tips om lämplig plugg-ergonomi?

Läs artikeln Så förbättrar du din ergonomi hemma – fem tips

Tycker du att det verkar vara kaos i dina studenters planering? Glömmer de bort vissa delar av uppgiften och missförstår andra? Har de flera uppgifter i gång samtidigt?

På campusonline.lu.se finns nu Sluta multitaska – få bättre fokus som innehåller konkreta tips för att öva upp sin förmåga att fokusera på en sak i taget.

Läs artikeln Sluta multitaska – få bättre fokus