Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitets guldmedalj till Torbjörn von Schantz

Foto på rektor Torbjörn von Schantz

Lunds universitet har som tradition att dela ut en guldmedalj, för att uttrycka uppskattning, till en person som visat stort för engagemang för universitetet.

Nu har rektor Erik Renström beslutat att ge tidigare rektorn Torbjörn von Schantz Lunds universitets guldmedalj för storartade insatser som rektor.

Motiveringen lyder:

”Oförtröttligt har han stått upp för akademins kärnvärden i en samtid med en kunskapssyn i förändring. Med blick för ledarskapets betydelse har han etablerat en anda där samarbete och kollegialitet står i centrum.”

Första gången medaljen utdelades var 1967. Guldmedaljen överlämnas i samband med universitetets årshögtid den 28 januari 2022.

Läs mer om universitetets årshögtid.