Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny utlysning av möjligheter för tvärvetenskaplig forskning vid Pufendorfinstitutet 2024

Foto från interiör av Pufendorfinstitutet.

Nu är det öppet att ansöka om Teman och Advanced Study Groups (ASG) vid Pufendorfinstitutet för året 2024. Denna möjlighet riktar sig till universitetets anställda forskare och syftar till att främja tvärvetenskaplig forskning av högsta kvalitet.

Pufendorfinstitutet, som är känd för att vara en främjare av tvärvetenskaplig forskning inom Lunds universitet, erbjuder forskare från alla fakulteter möjligheten att mötas och arbeta tillsammans med ett vetenskapliga problem. Institutet fungerar som en inkubator för banbrytande idéer och ger forskare möjlighet att fokusera på utvecklingen av nya forskningsfrågor och tvärvetenskapliga idéer.

Utlysning av Teman

Forskningsgrupper som vill utforska nyskapande vetenskapliga problem uppmanas att ansöka om att bilda ett Tema vid Pufendorfinstitutet. Dessa Teman ska vara av sådan karaktär att de ännu inte är redo för konventionell forskningsfinansiering. Arbetet i Temat ska lägga grund för framtida forskning och  medlemmarna erhåller lön från institutet (20 % av heltid under åtta månader).

Ansök senast 11 december 2023 om möjligheten att bilda ett Tema vid Pufendorfinstitutet för start 1 september 2024.

Läs mer: Utlysning av Teman med start september 2024

Utlysning av Advanced Study Groups

Forskare som söker en plattform för att utbyta idéer och perspektiv över ämnesgränserna är inbjudna att ansöka om att bilda en Advanced Study Group (ASG). En ASG ger forskare möjlighet att samarbeta kring forskningsproblem med potential för vidareutveckling.

Två gånger om året finns möjlighet att föreslå ämnen, som lämpar sig för arbete i en ASG.

Ansökningsdeadline för ASG med start i februari 2024 är den 10 november 2023.
Deadline för ansökan till ASG med start i september 2024 är den 10 maj 2024.

Läs mer: Öppen utlysning för ASG

Pufendorfinstitutet och Lunds universitet ser fram emot att stödja och främja banbrytande tvärvetenskaplig forskning under 2024. Ansök nu och vara med och forma framtiden för forskning vid universitetet!


Faktaruta

Pufendorfinstitutet är ett tvärvetenskapligt institut vid Lunds universitet. Vi ger forskare från olika discipliner och fakulteter vid Lunds universitet möjlighet att under ett år arbeta tillsammans med ett vetenskapligt problem. Vi fungerar som en inkubator för nya tvärvetenskapliga idéer och forskningsområden.

Presentationsfilm om Pufendorfinstitutet
Video med institutets föreståndare Stacey Ristinmaa Sörensen.
Hör forskaren Karin Broberg berätta om sina erfarenheter av att arbeta i ett Tema och vad arbetet vid Pufendorfinstitutet betytt för henne som forskare.

Läs mer om Pufendorfinstitutet på www.pi.lu.se.