Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya representationsregler

Från och med 1 januari gäller nya representationsregler för hela universitetet. Med de nya reglerna ska det bli tydligare vad som räknas som representation och vad som faller utanför. Maxbeloppen som man ska hålla sig inom är också justerade.

En av de saker som blivit tydligare är att det alltid är syftet som avgör hur en händelse ska behandlas. Om till exempel syftet med ett möte är att knyta kontakter med en forskningsgrupp på ett annat universitet så räknas det som extern representation oavsett fördelningen mellan externa och interna deltagare. Det är därför extra viktigt att det finns tydlig dokumentation som visar vad händelsen avser. 

När du i tjänsten blir bjuden på mat, dryck och annat behöver du även hålla reda på vad ska betala förmånsskatt för. Huvudregeln är att en förmån i form av till exempel måltid, frukost, lunch eller middag ska förmånsbeskattas av den enskilde. Men vid representation är förmånen skattefri.  Allt det som faller utanför representationsbegreppet ska förmånsbeskattas. Det gäller till exempel lunch och middag vid externa kurser eller konferenser och vid arbetsmöten.  

Nu finns en ny webbsida om representation som beskriver vilka regler som gäller när du som medarbetare blir bjuden/bjuder på mat, dryck och annat.

Läs mer på representationssidan

Som stöd finns även representationslathunden som också går att hitta på Medarbetarwebben.