Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sök finansiering hos Hållbarhetsfonden för projekt med potential att göra skillnad

Illustrativ bild med universitetshuset och plantor som gror.

Genom att stötta idéer på ett tidigt stadium kan forskning bidra till en positiv samhällsomställning. Nu öppnar andra omgången av Sustainable Idea Exploration inom Hållbarhetsfonden för ansökningar.

Med Hållbarhetsfondens Sustainable Idea Exploration du möjlighet att i ett tidigt stadie utforska den innovativa potentialen i ditt hållbarhetsrelaterade forskningsprojekt. Sök upp till 150 000 kronor per projekt.

För vem? Forskare och doktorander vid Lunds universitet som har ett projekt med innovativ potential och med tydlig positiv påverkan inom ekologisk, social eller ekonomisk hållbarhet.

För vad? Pengarna kan användas till aktiviteter för att demonstrera eller verifiera den innovativa potentialen eller för lönemedel om relevant.

Ansökningsperioden för Sustainable Idea Exploration är öppen till 29 maj.

Ansök genom LU Innovations webbplats

Hållbarhetsfonden är ett sätt för universitetet att stimulera utvecklingen av nya, hållbara lösningar för framtiden. Genom fonden kan du finansiera aktiviteter som ofta ligger lite utanför ditt forskningsprojekt, för att utforska innovativ potential och bidra till en positiv samhällsomställning. Fonden drivs gemensamt av Hållbarhetsforum, LU Innovation och LU Byggnad.

Informationsmöte med Q&A

Välkommen till ett kort digitalt infomöte om Sustainable Idea Exploration. Du får reda på vad som är viktigt och hur du vässar din ansökan, och möjlighet att ställa frågor. Informationsmötet hålls på engelska.

Det behövs ingen anmälan utan använd zoomlänkarna nedan: